ВиК структурата е от изключителна важност, защото доставя питейна вода

...
ВиК структурата е от изключителна важност, защото доставя питейна вода
Коментари Харесай

Ивелина Василева отсече: Вотът на недоверие няма да мине!

ВиК структурата е от изключителна значимост, тъй като доставя питейна вода до популацията. Факт е, че секторът е недофинансиран. Решението, което бе взето през вчерашния ден за основаването на ВиК холдинг, е страната да ускори контрола. В Перник са позволени голям брой неточности. Много по-рано е трябвало да бъдат взети ограничения и в този момент ситуацията на хората щеше да е доста по-облекчено. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Ивелина Василева  Ивелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 година в Бургас. През 1988 година приключва, народен представител от ПГ на ГЕРБ, ръководител на Комисията по околна среда и водите и някогашен екоминистър.

"Изпълнение са доста огромни планове с еврофинансиране. Само в мандата на второто държавно управление на Борисов е изгладена близо 2 500 км мрежа, само че потребностите са доста повече ", изясни Василева.

По думите ѝ задачата е страната да се обезпечи и в допълнение финансиране за доизграждане или рационализация на тази сериозна инфраструктура.

Джевдет Чакъров: Българска социалистическа партия имат съществени причини за вота на съмнение

За рецесията в Перник тя изясни, че още при въвеждане на режима и незабавните ограничения държавното управление е реагирало стремително. "На терен работят и министри. Всички структури от държавната администрация работят в тясно взаимоотношение с локалната администрация. Отпуснати са средства за възстановяване на инфраструктурата, в това число и за пречиствателната станция ", сподели още Василева.

"Убедена съм, че новият министър на околната среда Емил Димитров  Емил Димитров Емил Димитров е роден през 1962 година в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и разполага с опита и ще предприеме бързи и незабавни ограничения за решение на рецесията и възстановяване на положението на Перник ", сподели още тя.

Името на Василева е спрягано за зам.-министър на екологията, само че тя изясни, че е заявила цялостната си поддръжка и помощта, която би могла да окаже на министър Димитров. Въпреки това е на мнение, че актуалната й позиция в Комисията по околна среда и водите е извънредно значима.

"Вотът на съмнение няма да мине. Не е в интерес на никого да има политическа неустойчивост. Правителството потвърди, че работи за превъзмогване на рецесията. Надявам се дебатът за него да бъде градивен, да има действителни хрумвания и оферти ", сподели още тя.

Българска социалистическа партия продължава консултациите за вота на недоверие
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР