ВиК-Перник отчете пореден рекорден приток от над 5200 л/сек. в

...
ВиК-Перник отчете пореден рекорден приток от над 5200 л/сек. в
Коментари Харесай

В Перник очакват разрешение от МОСВ за увеличаване на потреблението на Студена

ВиК-Перник регистрира следващ рекорден приток от над 5200 л/сек. в язовир " Студена ". Само за ден язовирът е нараснал размера си с 424 000 куб. м и към днешна дата той е над 6,5 милиона куб. м при потенциал от над 25 милиона, заяви БНР.

Мекото време, дъждът и снегът, които валят през последните дни благоприятстват повишението равнището на язовира, съобщи кметът Станислав Владимиров.

" Хубавото на язовир " Студена " е, че се цялостни бързо, неприятното е, че се изпразва бързо. И би трябвало да се следи. За страдание това е една от грешките на управителни фактори в близкото минало, които не са го следили задоволително точно. Ако това е правено нямаше да изпаднем в тази обстановка ", изясни кметът.

Очаква се отговор от Министерство на околната среда и водите по настояването на ВиК за увеличение на потреблението поради грипната зараза и откритите първи случаи на Covid-19 у нас.

Ако ековедомството позволи, краткотрайно настоящият в този момент режим ще бъде омекотен, като вода няма да има единствено нощем. Евентуалната смяна на режима ще бъде в действие до момента в който епидемиологичната конюнктура не се успокои. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР