Вижте тази абсурдно звучаща новина Южна Корея се надява нов

...
Вижте тази абсурдно звучаща новина Южна Корея се надява нов
Коментари Харесай

Топлофикация от Дубай ли ни кара топлата вода? По златни тръби ли?

Вижте тази неуместно звучаща вест „ Южна Корея се надява нов високоскоростен трен да помогне за повишение на раждаемостта “…

Че каква връзка може да има трен с раждаемост? Във влака ли ще… Както и да е. Да отворим, да забележим. 

Значи става дума, че високоскоростният трен ще понижи времето за пътешестване сред центъра на Сеул (където животът е ужасно скъп) и покрайнините. Тоест, това ще насърчи повече младежи да обмислят да заживеят отвън града. Най-общо казано, това е проектът. 

Все още не става изключително ясно, нали?

„ Младите в Южна Корея постоянно показват дългите пътувания до работното място и тесните, скъпи жилища в необятния център на Сеул, където живее към половината от популацията на столицата, като съществени аргументи да не се женят и да не основават фамилии “.

Идеята е да се реалокират от скъпия град в по-достъпните околности, само че въпреки всичко да си запазят по-добрата работа в града. 

Тоест, става дума за пари и скъпотия. Хората се опасяват да създадат семейство, тъй като фамилията не е прищявка; да имаш дете значи огромна отговорност, а не просто „ сè някак си ще се оправим “.

Същото нещо се случва и в България, в случай че сте забелязали. А ние даже и супер бърз трен си нямаме. Цените на жилищата тук са неуместни за мястото, на което тия жилища се намират. Да са равни цените в София и в Париж, и в Лондон, ми се коства неприятна смешка. 

Цените в супермаркетите в един много скъпарски Страсбург да вземем за пример са по-евтини от тези в София. Абсурдно е. 

Да приказваме ли за услугите? Топлофикация от Дубай ли ни кара топлата вода? По златни тръби ли? 

Нормално ли е софиянци (европейски столичани!) да си стопират парното и да мръзнат през зимата, остарели хора да се разболяват и измират всеки сезон? Или да теглят заеми, с цел да си платят сметките? 

Когато се приказва за регулаторите, ЕТО ТОВА беше казусът. Че при по този начин заложените правила за избор на „ ръководители “, регулаторите се вършат на глухи и слепи, когато е нужно. И цените на газа може да са 40 лева на свободния пазар, само че на Булгаргаз към Топлофикация са 100 и нагоре. И когато войната в Украйна увеличи сметките, тъй като газът станал доста безценен, то понижаването до цени по-ниски даже от началото на 2022 година НЕ ДОВЕДЕ до намаление на цените на парното. 

И като се каже, че би трябвало друга формула за регулаторите, почва писък до небесата: „ Искат да присвоят регулаторите “. А от доста, доста години зли езици настояват, че неедна партийна каса се цялостни от „ сдружението “. Дали е така… кой да ти каже? Според вас, дали е по този начин? 

Дружеството отново е на стотици милиони загуба, все пак. Въпреки че е монополист и няма конкуренция. Въпреки че принудиха и потребителите, които НЕ употребяват услугата им, да им заплащат (сградна инсталация). 

Сега страната реши да поеме задълженията на Топлофикация. Когато страната „ поема задължения “, това ще рече, че ние ги поемаме. Бюджетът = ние. Нашите налози евентуално отново няма да отидат за детска болница. 

А, да… заприказва се, че Топлофикация ще си гласоподава нарастване на заплатите на чиновниците. Което ще рече, че сметките ни ще са още по-високи. 

Да забележим дали сме разбрали правилно… Един път , отдалече ни смърди на незаконно раздути цени. Втори път , сдружението не може да си събере отговорностите и разпределя „ загубите “ сред постоянно плащащите. Демек, товари цените с сила, която не сте употребявали, само че плащате (наказва изрядните). Трети път , ще платите отговорностите на монополиста, които „ страната поема “. Четвърти път , ще има нови заплати за монополиста и още по-нови сметки за вас. 

И това е сдружение, което е монополист, което принуждава консуматори да заплащат и без да употребяват парно (сградна инсталация), което продава ток (топло-ЕЛЕКТРО централа) и има облаги и от там. 

Аз персонално в никакъв случай не бих наел някогашен почитан чиновник на това сдружение, тъй като година след година да завираш в рубрика „ загуби “ един монополист, който даже взима пари от хора, които не употребяват услугите му, ти би трябвало необикновен тип „ гений “. Но персонално аз и не считам, че това е някаква инцидентна несръчност. Не. Ни минимум. 

Не знам дали вярно ми се коства, само че всичко това ми звучи като все едно да си осиновите тумора и да си го отглеждате вместо дете. 

Казахме „ дете “ и се връщаме там, откъдето започнахме. Защо в България се раждат все по-малко деца? Ако си мислите, че тая работа става с подправени акции за раждаемост, които съставляват някакви си известни хора да приказват по тв приемника, че би трябвало да раждате, тъй като по този начин е патриотично, то вие най-вероятно сте български политик, които още не е съумял да си извади главата от з*****а и евентуално, с цел да се случи това, ще му би трябвало хирургична интервенция. Но, за жалост, най-хубавите експерти в региона от дълго време емигрираха по непознати лечебни заведения. 

____________________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР