Вижте Рим и умрете, казват италианците. Но не забравяйте да

...
Вижте Рим и умрете, казват италианците. Но не забравяйте да
Коментари Харесай

Рим е обявен за най-добрата дестинация за хранене в света

" Вижте Рим и умрете ", споделят италианците. Но не забравяйте да опитате всички храни, които Вечният град предлага.

Рим е разгласен за най-хубавата дестинация за хранене в света през 2023 година от онлайн платформата за туристически мнения „ Tripadvisor “.

Уебсайтът неотдавна показа своите награди за избор на пътешествениците и италианската столица оглавява класацията на най-хубавите дестинации за хранене, следвана от остров Крит в Гърция и Ханой във Виетнам. Не е изненадващо, че други италиански градове като Флоренция и Неапол са класирани надлежно на 4-то и 8-мо място, а Париж - на 5-то. Класацията " Най-доброто от най-хубавите " на „ Travellers` Choice “ се основава на 2022 потребителски отзиви.
Нещо, което одобряваме за даденост, е разнообразният избор, който получавате в границите на едно меню. Ако желаете морски блага, месо, или желаете единствено паста, пица, даже да сте вегетарианец, имате всичко. Така че това е превъзходен избор.
Леон Лакс, екскурзиант от Съединени американски щати

Старият център на Рим е препълнен целогодишно от туристи и заради това е една от горещите точки за всички типове храна. Във Вечния град има голямо многообразие и по нещо за всеки усет и бюджет.
Рим живее във време на огромна динамичност и има от ден на ден и повече качество на всички равнища, за всички усети, които може да търси както туристи, по този начин и фенове на храната. Можем да намерим от " тратория " до винен бар, коктейл бар или ресторант от най-голям клас.
Елеонора Козела, създател на публикации за гастрономия, вестник La Repubblica

Tripadvisor разгласява приблизително съвсем 30 милиона отзива годишно, оповестени от близо половин милиард единични консуматори месечно. Според тях има два фактора, с помощта на които Рим се изкачва на върха на класацията.

„ Първият е съществуването на доста заведения за хранене с локална кухня, която постоянно е доста ценена както от локалните поданици, по този начин и от пътуващите “, изяснява Фабрицио Орландо, шеф по световните индустриални въпроси в Tripadvisor.

Според италианската асоциация на ресторантьорите, хранителна промишленост на страната е спечелила 33 милиарда евро през 2021 г.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР