Вижте най-интересните акценти от съботния ни брой! Големите ученици се връщат

...
Вижте най-интересните акценти от съботния ни брой!
Големите ученици се връщат
Коментари Харесай

Четете в Марица: Големите ученици се връщат в клас с тест,...

Вижте най-интересните акценти от съботния ни брой!

Големите възпитаници се връщат в клас с тест, само че със секрет от носа
Учениците от 5. клас нагоре да се върнат в учебно заведение при проучване за коронавирус с назални проби, вместо с щадящите със слюнка, които се употребяват в този момент за децата от 1. до 4. клас. Това са обсъждали просветителното и здравното министерство. Става въпрос обаче отново за неинвазивен тест, при който секрет не се взема във вътрешността от носа, а от началото. Децата ще могат да се изследват сами в клас.

Разкриват нови секции за коронавирус заболели в Пловдив
Нови секции за гласоподаване на коронавирус заболели в Пловдив ще бъдат разкрити за балотажа за президент в неделя. Това стана ясно, откакто ЦИК позволи на 16-а РИК да усили бройките им, тъй като на изборите преди седмица се стигна до обстановка, в която доста карантинирани бяха лишени от правото си на глас.

Съдят ексшефката на Басейнова дирекция 2 години след ареста
До 6 години затвор могат да получат някогашната шефка на Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ Цветелина Кънева, юрисконсултът в дирекцията Димитър Бенин и двамата съветници от общините Пловдив и " Марица " - Стефан Послийски и Георги Какалов.

Разкриха обреден кръг по сходство на Стоунхендж
Ритуален кръг беше открит при разкопките на тракийско светилище над девинското село Осиково. Съоръжението съставлява ритуален каменен олтар. Изграден е от пътека от грижливо подредени идентични по величина камъни, която приключва с каменен кръг. В кръга са разчистени три пласта от фрагментирани керамични съдове и 18 тежести от отвесен тъкачен стан.

„ Марица “ гостува на певицата Жана Бергендорф
Жана Бергендорф е една от най-разпъваните на кръст български актьори. Певицата се забърка в няколко абсурда и получи имидж на неприятно момиче. А дали е по този начин? Репортерът намира красивата изпълнителка в фамозен столичен ресторант. До нея е синът й Леон.

Македонецът, който дирижира багри в България
Тасим Кадрия е македонският художник, който има повече изложения тук, в България, в сравнение с в Република Северна Македония. Подреждал е експозиции в Пловдив, само че и в София, Варна, Бургас, Смолян. Самият той вижда света без граници. „ Вярно е, че имам повече самостоятелни изложения в България, и това не пречи на никого. Тук открих другари, хора, които харесват моето изкуство и ме подтикват да продължа да рисувам. “

Черният петък не изкуши пловдивчани, молове и магазини празни
Денят на огромните понижения, прочут като Черния петък, не съумя да стимулира пловдивчани да се развихрят в шопинга и да похарчат малко пари. Репортерска инспекция на " Марица " сподели, че магазините, макар огромните реклами за ударни понижения, останаха полупразни в петъчния ден.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР