Вижте коментара на зам.-председателя на ИТН по актуалните политически теми"ригиналният

...
Вижте коментара на зам.-председателя на ИТН по актуалните политически теми"ригиналният
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Изтеглихме нашия закон за КЕВР, защото Лена Бориславова опищя вселената

Вижте коментара на зам.-председателя на Има Такъв Народ по настоящите политически тематики

"ригиналният закон за измененията в КЕВР, направен от „ Има подобен народ”, е бил изтеглен преди време. Причината – шефът на кабинета на Кирил Петков – Лена Бориславова, „ опищяла вселената, с цел да се махне параграфа, в който пишеше, че изборът на нов началник става 14 дни след влизането на закона в сила”.

Това съобщи пред публицисти в Народното събрание ръководителят на парламентарната група на ИТНТошко Йорданов. И призна, че тогава партията му е работила като същински съдружен сътрудник и е взела това „ жалко съдружно решение”, съобщи.

„ Изтеглихме закона и в този момент той падна в Конституционния съд. Да си сърбат попарата. Аз какво да направя в този момент за тяхната тъпота, че ще се върне Иван Иванов?”, съобщи още Йорданов.

Той добави, че преди дни Има Такъв Народ са предложили две вероятни решения на сегашния проблем с енергийния регулатор. Едното било, с решение на Народно събрание, някой от членовете на КЕВР да стане краткотраен ръководител. Това можело да се случи и посредством чоп. Другият вид бил Народното събрание да изпрати писмо до Комисията, с което да каже, че „ би трябвало да се извърши решението на Конституционен съд. То действително отстрани актуалното управление и предходният началник - Иван Иванов, се връща на поста”, разясни Йорданов.

„ И в двата разновидността нещата може да се случат още през днешния ден. Но те отказаха”, сподели още зам.-председателят на Има Такъв Народ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР