Виждате името на приятел да изскача на екрана на телефона,

...
Виждате името на приятел да изскача на екрана на телефона,
Коментари Харесай

5 знака, че ваш приятел е „енергиен вампир“

Виждате името на другар да изскача на екрана на телефона , само че не му отговаряте . Знаете от последните шест пъти, когато сте говорили, че ще анализирате нов човек , с който се среща или ще споделя за шефа си от самото начало. В нито един миг няма да попита по какъв начин върви животът ви или в случай че го направи, бързо ще пренасочи диалога още веднъж към себе си.

Уместно именуван „ енергиен върколак “ , този вид другар „ изчерпва вътрешните ви запаси “ , разяснява пред „ Business Insider “ психологът от Вашингтон, окръг Колумбия Джил Вебер .

Въпреки че няма такова нещо като съвършена връзка 50/50 и другар може краткотрайно да се нуждае повече от вас, в случай че минава през сложен интервал , „ енергийният върколак “ наподобява в никакъв случай не може да преодолее тази разлъка или неудовлетворяваща работа. Дори когато нещата наподобява са добре за тях, те към момента не знаят по какъв начин да пренасочат вниманието си към вас за многообразие.

„ Те са хора, които вземат и не дават, или изпълват цялото пространство с неща, които са в действителност токсични, отрицателни или неоправдателни “ , сподели Вебер.

Не постоянно е елементарно да забележите – или да признаете – че един другар е противен , изключително когато бъдещето не е ясно. Уебър показва признаци , съгласно които ваш другар може да бъде „ енергиен върколак “ — и какво да извършите , в случай че не сте подготвени изцяло да се откажете от него.

1. Рядко се чувствате добре, откакто говорите с „ енергийния върколак “

Уебър твърди, че един от най-големите признаци за сериозен дисбаланс в една връзка е по какъв начин се чувствате , откакто сте разговаряли по телефона или след чат с другата страна.

„ Чувстваш се по-зле или по-малко деятелен, или има нещо, което те нервира “ , изяснява Вебер, добавяйки: „ Отрицателните усеща се появяват вследствие на това взаимоотношение. Може да започнете да усещате дълготрайни промени в психологичното здраве от прекарването на толкоз доста време дружно. “

Вебер споделя, че за разлика от това, във взаимно реципрочни връзки, „ нормално си тръгвате с възприятието, че сте възобновени “ , даже и да сте имали сериозен или сложен диалог .

2. Отнасят се с вас като с прочувствена кофа за отпадък

Според Вебер „ енергийните вампири “ ви изтощават като ви бомбардират с „ едно изявление след друго “.

„ Чувстваш се като прочувствен правоприемник “ , показва тя.

Докато стиловете на другарство и другарство могат да се разграничават , когато единият човек нормално споделя повече от другия, „ енергийният върколак “ няма да забележи, в случай че имате свои проблеми или не сте имали опция да говорите .

3. Като цяло им липсва съзнание

Вебер счита, че постоянно „ енергийните вампири “ не осъзнават по какъв начин тяхното прочувствено незряло държание се отразява на връзките им.

„ Дори да говорите с приятеля си неведнъж по този емоционално-вместим метод, тази липса на съзнание нормално се проправя път в работната им среда, в фамилните им връзки, в сантименталните им връзки “ , показва тя.

4. Имат честа драма в живота си

Липсата на съзнание на „ енергийните вампири “ също може да е в основата на драмата , от която се оплакват, показва Вебер. Те могат да трансферират всичките си проблеми върху нов сътрудник , което в последна сметка да докара до разлъка. Или може да виждат единствено своята страна на нещата по време на работа, допринасяйки за непрекъснато напрежение с сътрудниците си.

5. Те постоянно не одобряват добре противоположната връзка

Ако сте желали да кажете на „ енергийния върколак “ в живота си по какъв начин се чувствате, само че сте се поколебали, Вебер споделя, че инстинктът да се въздържате не е безпочвен .

„ Обикновено хората с доста малко просветление не реагират добре, когато се сблъскат с тях “, изяснява тя, допълвайки: „ Те в действителност се борят да възприемат тази информация, стават доста отбранителни, ще се извърнат против вас. “

Вебер счита, че обстановката може да бъде „ в действителност сложна “ , само че в това време това не значи , че би трябвало да я толерирате .

Една от опциите е да поставите подобаващи граници като да вземем за пример какъв брой време прекарвате по телефона с тях . Ако се чувствате удобно да говорите намерено за наблюденията си, можете да кажете нещо от рода на: „ Забелязвам, че след последните ни два диалога се почувствах в действителност отпаднал, тъй че мисля, че в този момент не би трябвало да се чуваме. “

Понякога другар може да минава през сложен интервал и да не осъзнава, че е превзел диалога . Но в случай че сте споделили усещанията си и не е минало добре или в случай че осъзнаете, че отсрещната страна постоянно е била такава , това просто може да е знак, че сте надраснали другарството.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР