Виждаме война на управляващите с президента, която достига до там,

...
Виждаме война на управляващите с президента, която достига до там,
Коментари Харесай

Сегашният състав на ЦИК е угоден на ГЕРБ, смята депутатът Пенчо Милков

„ Виждаме война на ръководещите с президента, която доближава до там, че се девалвират изборните правила “. Това съобщи пред БНР депутатът от Българска социалистическа партия Пенчо Милков - член на правната комисия и комисията по вътрешни работи и публичен ред, написа Frognews.

„ Изборните правила са с цел да придадат легитимност на властта. Управляващите оферират изборната администрация да работи след своя мандат. Това основава доста въпросителни – за какво “, попита Милков и добави, че не зависи от президента каква представителност ще има Българска социалистическа партия в Комисията. Според депутата от Българска социалистическа партия сегашният състав на ЦИК е сгоден на ГЕРБ.

„ За Българска социалистическа партия, която официално има положително посланичество в сегашната ЦИК, съответният състав на физическите лица няма никакво значение. За нас е значимо спазването от самата страна на изборните правила. Не може ръководещите да събират причини за какво да не ги спазят преди началото на изборните акции през тази година, а след това да приканва жителите да го вършат “.

Милков уточни, че съгласно изборните правила за ЦИК имат право да предложат свои участници и партии и обединения, които нямат посланичество в българския парламент, само че имат такова в европейския: „ Управляващите се пробват да добутат този състав до европейските избори, с цел да се получи друга настройка и оттова тази опция да отпадне и за партиите, които са в Екологичен потенциал, само че ги няма в националния “.

В Българска социалистическа партия още не е обсъждан въпросът за претенденти за членове на ЦИК, заради липса на процедура. Обсъждането става в парламентарната група и претендентите се дефинират посредством гласоподаване, акцентира Милков. По думите му за обществото въпросът кои тъкмо ще са претендентите и какъв брой на брой не е толкоз значим.

Българска социалистическа партия към момента няма публична позиция за Концепцията за интеграция на ромите, стартирана от вицепремиера Красимир Каракачанов. Пенчо Милков изрече своето мнение по тематиката:

„ Драматичното е, че вицепремиерът, силовият вицепремиер, прави два страшни извода в концепцията. Първо – изводът му, че в този момент се установи въпросът значи, че най-малко 20-30 години хората като него, в това число и той, са били със затворени очи. Второ – изваждат се ромите пред скоби. Проблемът не е единствено с ромите “.

Милков счита, че е хубаво, че въпросът се слага, само че съгласно него сега това се прави по отношение на изборите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР