Виждаме, че се оформя мнозинство в НС. Затова пък от

...
Виждаме, че се оформя мнозинство в НС. Затова пък от
Коментари Харесай

Карадайъ: ГЕРБ плюс Промяната е равно на Подмяната, ДПС остава в опозиция

" Виждаме, че се оформя болшинство в Народно събрание. Затова пък от своя страна има болшинство и съпротива. И при оформилото се болшинство в Народно събрание ние от Движение за права и свободи, защото не участваме в това болшинство, напълно естественото ни място е да сме съпротива ", безапелационен бе Карадайъ.

Той иронизира концепцията за ротационен ръководител на Народното събрание, както се договориха първите две политически сили.

" В Конституцията не е записано, само че не пречи да запишем в правилника на Народно събрание - да има тримесечни ръководители, тримесечен парламент, може да се запише и тридневни държавни управления да има. Въпрос на воля на това болшинство, без значение какво написа в Конституцията ", съобщи водачът на Движение за права и свободи. Като напомни, че на първия ред на Политическа партия седи човек, който към този момент писмено е нарушавал Конституцията, визирайки Кирил Петков.

" Дотук чутото можем да го определим по тийнейджърски модел - ГЕРБ плюс Промяната е равно на Подмяната ", заключи Карадайъ.

" Виждаме опита за замяна. Днешното болшинство е напълно естествено, тъй като, в случай че погледнем, битието им е еднообразно, един и същи основател ги сътвори по един и същи модел - посредством неистина, в нарушаване на Конституцията и законите на страната. Рушенето на страната и държавността върви с нарушаването на Конституцията и законите, което не го споделяме ние, а го споделя българският съд ", сподели още водачът на Движение за права и свободи.

Той още веднъж стимулира за какво Движение за права и свободи не поддържа ротацията - тъй като по предписание най-голямата ПГ предлага началник на Народното събрание. 

Според Карадайъ оформилото се болшинство се обрисува " да не престават да нарушават законите, да нарушат демокрацията, държавността и да послъгват. И всичко това зад мантрата господство на закона и смяна на модела. Целта е да не престават модела на основателя си и след три месеца да се завърши с държавността и страната ", разтълкува договарянето на ГЕРБ и ПП-ДБ водачът на Движение за права и свободи.

Снимка: Булфото

От Има Такъв Народ застанаха на позицията на Движение за права и свободи, само че поддържаха вота за Росен Желязков със същия мотив - че най-голямата ПГ има правото, по традиция, да излъчи парламентарния ръководител.

" Ние не си връткаме на ротационен принцип мнението ", акцентира той.

" Що се отнася до другите екстравагантни хрумвания, поддръжка не очаквайте от нас ", сподели Йорданов за ротацията на парламентарни ръководители сред ГЕРБ и ПП-ДБ.

" Аз съм наясно, че Политическа партия не съблюдават Конституцията ", сподели той и също засяга стоящия на първия ред Кирил Петков. " В конституционни врътки няма да участваме. Ротационно значи да има ръководител от всички парламентарни групи ", безапелационен беше Тошко Йорданов. И предизвести да не чакат парламентарна поддръжка от Има Такъв Народ за ротацията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР