Виждам все по-ясна позиция в Европа, че не може да

...
Виждам все по-ясна позиция в Европа, че не може да
Коментари Харесай

Райчев: Появата на Румен Радев като политическа сила може да спре партиите да отидат към избори

Виждам все по-ясна позиция в Европа, че не може да се допусне Русия да завоюва войната, което значи консолидация на всички страни.Това разяснява в предаването „ Здравей, България ” Велизар Шаламанов  Велизар Шаламанов Велизар Шаламанов е роден на 24 декември 1961 година в гр. Карлово. Завършва с отличие и златен орден, някогашен министър на защитата.

По думите му сигналите за политическата обстановка в България демонстрират, че предстоят съществени договаряния и двете страни в тях желаят да заемат по-сериозни позиции.

„ Важно и незабавно е да има Министерски съвет, тъй като единствено при съществуване на Министерски съвет ще има парламент, който може да реши въпроса с регулаторите и правосъдната система. Първият въпрос, който би трябвало да бъде решен, е, как ще наподобява Министерски съвет ”, посочи той. 

По думите му преди подаването на оставката държавното управление е трябвало да направи обществен доклад точка по точка, за това, какво е изпълнено.

Според Шаламанов позициите на се ускоряват и ПП-ДБ би трябвало по-сериозно да се концентрират върху договарянията.

Социалният антрополог Харалан Александров добави, че не е трябвало да се бърза с оставката на кабинета. " Връщаме се в изходната точка на спора. Разговорът за прокуратурата е борба за властта. Нужно е единодушие за главните правила сред партиите, които следва да водят договаряния по сред си ”, сподели Александров.

Бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев добави, че ПП-ДБ са почнали да се опияняват от властта.

„ На тях им хареса да употребяват всички лостове на властта и това кореспондира напълно с. Докато беше подложен на амбразурата, той обра и всички негативи с някои от своите изявления. Василев съумя да акумулира сериозна властова машина. Категорично ПП-ДБ не желаят да правят отстъпка от властовите позиции, които превзеха ”, сподели още Керемедчиев.

По думите на Андрей Райчев появяването на като политическа мощ може да спре партиите да отидат към избори.

„ Съвсем действителната заплаха за цялата структура е, че Радев може да оглави политически план ”, добави Райчев.   

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР