Виждам те КАТ-Варна Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт срещу

...
Виждам те КАТ-Варна
Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Изправят пред съда дрогирания шофьор, погубил колоездач във Варна

 Виждам те КАТ-Варна Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт против 37-годишния Д. М. от Варна, който,, вследствие на което умрял 74-годишен велосипедист, заяви представителят на Оперативна програма Варна Радослав Лазаров.

На 29.04.2020 година обвиненият М. управлявал лекотоварен автомобил " Фолксваген Транспортер “ по бул. " Васил Левски “. Пред него, в посока от бул. " Княз Борис I “ към бул. " Осми Приморски полк “, компактно до бордюра вдясно се движел велосипедист.

В региона на бензиностанция " OMV “ последният вдигнал лявата си ръка, сигнализирайки за желанието си да се пристрои вляво за противоположен завой и подхванал маневрата. В това време обвиненият бил на към 80 метра от него, като се движел със скорост от към 53 км/ч. Вместо да извърши задължението си да понижи скоростта и при нужда да спре, с цел да избегне произшествие, той се опитал да изпревари велосипедиста, ускорявайки и насочвайки също наляво ръководеното от него МПС.

Доближавайки потърпевшия, явно давайки си сметка, че няма да може да го изпревари, обвиненият задействал спирачната система, само че в края на спирачния път, в лявата лента за придвижване напряко, предната лява част на управлявания от него автомобил блъснала задното колело на велосипеда. Пострадалият паднал и блъснал мощно главата си в пътната настилка. Въпреки положените старания от медиците, пристигнали на място и отвели го в болничното заведение, той умрял, като гибелта е в директна причинна връзка с породената злополука. В хода на следствието, посредством надлежна експертиза, е открито, че обвиненият лидер е бил под влияние на опиати – морфин, кодеин, метадон, както и следи от амфетамин и метамфетамин.

Д. М. е предаден на съд за закононарушение по член 343, алинея 3, прочие 2, б. " б “ вр. алинея 1, б. " в “ от Наказателен кодекс, за което, в случай че бъде приет за отговорен, го грози наказване отнемане от независимост от три до петнадесет години, както и отнемане от право да ръководи МПС.

Предстои разпоредително съвещание по делото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР