Виждам новината: Германия предлага да спре споразумението за улесняване на

...
Виждам новината: Германия предлага да спре споразумението за улесняване на
Коментари Харесай

Желязната завеса на западната демокрация

Виждам новината: Германия предлага да спре съглашението за улеснение на визовия режим с Русия, съобщи немският външен министър.

Е, заявяваме: продължи единствено 15 години. За тези, които в този момент вземат решение да се разстроят за това, дано ви припомня: това се отнасяше до единната цена на визите, а също по този начин улесни приемането на визи за близки родственици, публицисти, публични делегации, членове на екипажи на транспортни средства и „ някои други групи “. Поне по този начин беше на хартия. Нямам визия какво има поради външният министър Аналена Бербок, дама без обучение, само че със зелени хрумвания: малко евентуално е тя даже да е чела това съглашение.

Но забавно е, че точно Германия ненадейно, под въздействието на истеричната акция на граничещи с Русия страни, като Латвия, взема такова решение. Защото това е по-скоро алегоричен акт, чийто смисъл е недосегаем за мозъците на новите политици, които имат огромни проблеми с историческата просвета. Ето Желязната завеса, съгласно Енциклопедия „ Британика “, се основава от Съюз на съветските социалистически републики „ като част от политика на самоизолация “. Въпреки че, несъмнено, остарелият Чърчил също е употребявал този термин. И зад тази желязна завеса западната агитация десетилетия наред блъскаше Съюз на съветските социалистически републики – като „ затвор на народите “, „ връщане на човешките права на хората за придвижване и информация “. Германците не би трябвало да водят алегорична политика – това нормално ги води надалеч.

И какво виждаме в този момент? Точно по този начин: става известно, че информацията би трябвало да е единствено от едната страна – от Запада, а всичко останало е съветска агитация.

И рестриктивните мерки за влизане в лъчезарния свят на Европа внезапно се оказаха дело не на злия Съюз на съветските социалистически републики, а на свръхдемократична Европа. Нашите през 1993 година подвигнаха завесата. И се оказа, че самата западна народна власт не може да живее без нея.

Струваше ли си да съборим Берлинската стена? Съдейки по това какъв брой нервиран е немският политически естаблишмънт от някогашната Източна Германия, не си струваше. Така и тук.

Но има невероятни исторически паралели, които, явно, са изцяло недостъпни за комсомолци като Бербок. Германците бяха тези, които предложиха да се издават визи въз основа на резултатите от идеологически разпит, вследствие на който погрешно мислещите би трябвало да се отрекат от концепциите си, както и от Русия, нейната политика, Путин, специфичните интервенции и впрочем.

Това си е чиста инквизиция. Когато европейската черква трябваше да се бори с несъгласието и в това време да лишава пари и благосъстоятелност (пълен паралел със ориста на замразените активи на Централната банка), тя основава инквизицията. Която изначало организира пропагандна акция по изцяло съвременен метод: упреква хора, както и цели групи, в това число етнически (днес са руснаците), че се покланят на дявола, принасят в жертва бебета, пият кръв и целуват жаби по задника.

И следват репресиите, до изтезания и изтезания. Но на процеса (сега неговите функционалности се извършват от визови институции) еретикът би трябвало да се откаже от всичките си вярвания. Това в действителност не го избавя от огъня.

Така че Европа безусловно потъва в мрака на Инквизицията и Средновековието, мислейки, че върви по светлия път на моралния напредък.

И това е най-тъжното, тъй като Бог, като желае да накаже, лишава от разсъдъка. Гледането на това е доста депресиращо и, най-важното, нездравословно.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР