„Виждам ненужно прилагане на насилие, след като лицата вече са

...
„Виждам ненужно прилагане на насилие, след като лицата вече са
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Трябва да се обърне внимание и на насилието върху полицаи

„ Виждам излишно използване на принуждение, откакто лицата към този момент са арестувани. Но би трябвало да се изяснят и други обстоятелства – взели участие ли са други охранителни структури в провокирането на избрани реакции. Да се издирят и лица, направили принуждение върху служителите на реда “.

Това сподели в предаването „ Лице в лице “ служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов във връзка фрагментите с принуждение над протестиращи от митингите през лятото на 2020 година и изключителното съвещание на Народното събрание през вчерашния ден, което се занимаваше с този проблем.

Стоилов е безапелационен, че прокуратурата доста се е забавила с произнасянето по проблема с полицейското принуждение.

Служебният правосъден министър прикани депутатите и основния прокурор да намерят метод да контактуват, с цел да стартират да се вземат решение съответни проблеми.

Относно закриването на профилираните съдилища той разяснява, че по-добрия вид е въпреки всичко да има профилирано правораздаване, само че без Специализиран съд и Специализирана прокуратура.

Според Янаки Стоилов възможностите да се сформира постоянно държавно управление в границите на 46-ото Народно събрание от ден на ден понижават.

Гледайте цялото изявление във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР