Виждам, че проектът за промяна в Конституцията е юридически неграмотен

...
Виждам, че проектът за промяна в Конституцията е юридически неграмотен
Коментари Харесай

Радев нападна кабинета: Това е покушение срещу историята! Открита заявка за превземане на властта

Виждам, че планът за смяна в Конституцията е юридически необразован и политически циничен. След едно доста дълго приготовление на публиката за идни чудодейни промени в правосъдната система, за правосъдна промяна – обществото ни очакваше работещи решения, които да водят към повече правдивост и отчетност, към по-малко политизация на правосъдната система.
Това съобщи президентът Румен Радев при откриването на форума „ Автомобилната промишленост среща властта “ в София Тех Парк.
„ Сервира ни се национално разделяне, офанзива против локалната власт и президентската институция, лишаване на изборни права. Това е открита поръчка за завладяване на служебната власт.
Първо, очевидно се удостоверява максимата, че колкото по-ниска е легитимността на едно ръководство, толкоз повече се пробва да закрепи властта си с административни и силови ограничения. Управляващите виждат опасност в служебните държавни управления. Особено последното. Имаше опция да не се стига до служебно държавно управление “, установи той.
„ Докато постоянните държавни управления създаваха рецесии, служебното ги оправя. То показва увереност и работа за хората. Стояха зад съветски медиатори, смазващи цени на горивата, а служебните държавни управления оправиха това. Накара даже „ Лукойл “ да се записва в България. Освен това служебното държавно управление им написа всички закони по Плана за възобновяване “, добави президентът.
„ Управляващите се подразниха от едно социологическо проучване, което бързо изчезна от националния ефир. Служебното държавно управление излезе с доста по-висок рейтинг от постоянното държавно управление. Явно контрастът е доста огромен и това не може да се елементарни “, сподели още Радев.
Според него опитът да се изтрие Трети март от националния календар е нападение против историята, паметта на хилядите починали за свободата ни, наши и непознати войни.
„ Един референдум ще раздели още повече обществото. 24 май е прелестен празник, само че това което оферират е неприемливо разделяне – да избираме „ за “ и „ срещу “ езика ни, писмеността ни и свободата ни “, заключи Радев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР