Виж кои храни са най-големите виновници за проблеми със зъбите,

...
Виж кои храни са най-големите виновници за проблеми със зъбите,
Коментари Харесай

Храните, от които зъболекарите бягат

Виж кои храни са най-големите виновници за проблеми със зъбите, по мнението на самите зъболекари.

Обикновено мислим за зъбите си единствено при избора на паста за зъби и когато се постанова да посетим едно от най-ненавижданите места – зъболекарския кабинет. Има метод да създадем по този начин, че тези визити да са по-малко мъчителни – като разберем кои храни и питиета самите зъболекари не биха поставили в уста.

Те знаят най-добре кое унищожава скъпия гланц на зъбите. Виж листата с най-големите виновници за проблемите със зъбите:

Газирани питиета, спиртни питиета и бяло вино

Те съдържат киселина, която разрушава емайла. В композиция със захарта в тях, резултатът е още по-силен. Когато се пие през сламка, контактът със зъбите е по-малък, тъй че в случай че би трябвало да се избере по-малкото зло, зареди се със сламки.

Киселинността в бялото вино прави зъбите по-уязвими към формиране на петна , нищо че самият цвят на напитката е бял.

Черният чай пък съдържа танини, които също имат оцветяващ резултат . Ако би трябвало да избираш чай, заложи на зеления и билковия.

Дъвчащи бонбони, сладкиши с карамел, близалки, мармалад и фъстъчено масло

Може да си пристрастена към тях и да наподобяват почтено дребни, само че в действителност “изяждат ” емайла с голяма скорост. Смученето и дъвченето на такива сладки неща подлага зъбите на вредата от захарта за дълъг интервал от време.

Според зъболекарите, храните, които елементарно залепват по зъбите (дъвчащи бонбони, мармалад и фъстъчено масло) са зложелател номер едно. Все едно сме устроили охолно празненство за бактериите, които се множат многократно, когато има храна сред зъбите.

Когато имаш потребност от нещо сладко, по-добре избери черен шоколад, който е по-щадящ за зъбите и се бори с плаката съгласно едно скорошно изследване.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР