Виетнам забрани разпространението на дългоочаквания филм Барби на Уорнър Брос

...
Виетнам забрани разпространението на дългоочаквания филм Барби на Уорнър Брос
Коментари Харесай

Заради сцена с грешна география: Виетнам забрани филма Барби

Виетнам забрани разпространяването на дълго чакания филм " Барби " на " Уорнър Брос " в страната поради сцена, в която се вижда карта, на която е обозначена като китайска територия в Южнокитайско море, която Пекин едностранно афишира за своя, съобщи Ройтерс, базирайки се на локални медии.

Vietnam bans Barbie film over disputed map of China’s South China Sea claims
— Guardian news (@guardiannews)
Зоната се употребява върху китайските географски карти, с цел да илюстрира претенциите на страната към огромни региони на Южнокитайско море, в това число и територия, която Виетнам счита за част от континентални си шелф и е предоставила там концесии за рандеман на нефт.

" Барби " е следващият филм, неразрешен във Виетнам поради показване като китайска на противоречивата зона, чиято принадлежност е избрана с решение на интернационален правосъден арбитраж от съда в Хага през 2016 година Китай отхвърля да одобри правосъдното решение. 

Barbie movie banned in Vietnam over " offensive " map scene
— BBC News (World) (@BBCWorld)
През 2019 година виетнамското държавно управление спря разпространяването на анимацията " Загубеният Йети " на " Дрийм Уъркс ", а предходната година забрани прожекциите на екшъна " Unchartered: Извън играта " по същата причина. Нетфликс спря достъпа до австралийския шпионски сериал " Pine Gap " през 2021 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР