Виетнам обяви, че е разработил успешно ваксина, която да се

...
Виетнам обяви, че е разработил успешно ваксина, която да се
Коментари Харесай

Виетнам се похвали с първата в света ваксина срещу африканска чума по свинете

Виетнам разгласи, че е създал сполучливо ваксина, която да се ползва на свине за битка с африканската чума по свинете, оповестява " Ройтерс ".

Целта е страната да стане първата в света, която създава тази ваксина и изнася с комерсиална цел.

Огнище на африканската чума по свинете - една от най-опустошителните заболявания по животните, беше открито във Виетнам за първи път през февруари 2019 година и принуди страната да унищожи към 20% от популацията си от свине предходната година.

АЧС произлиза от Африка, преди да се популяризира в Европа и Азия, и е умъртвила стотици милиони свине в света. Болестта обаче не съставлява заплаха за хората.

Виетнамският аграрни министър дефинира създаването на имунизацията като " крайъгълен камък във ветеринарната промишленост ".

С имунитет, който продължава шест месеца, имунизацията ще бъде щит за свиневъдството в международен мащаб, акцентира той.

Ваксината се създава от ноември 2019 година в партньорство с специалисти от Съединените щати, като са извършени пет клинични изпитвания. Безопасността и ефикасността ѝ са доказани от Службата за селскостопански проучвания към Министерството на земеделието на Съединени американски щати.

Този ​​успех поражда огромни упования и опцията за експорт на ваксина против африканската чума по свинете, създадена във Виетнам, е голяма, уточни още министърът.

Той не предвижда по кое време може да стартира износът на имунизацията нито какъв би бил индустриалният потенциал на Виетнам.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР