Виена. Стартирането на процедурата за присъединяване на Северна Македония към

...
Виена. Стартирането на процедурата за присъединяване на Северна Македония към
Коментари Харесай

Председателят на НС Цвета Караянчева: Има конкретни резултати от прилагането на Договора за приятелство и добросъседство между България и Северна Македония

Виена. Стартирането на процедурата за присъединение на Северна Македония към НАТО е действителното доказателство, че тематиката за европейската вероятност на страните от Западните Балкани зае централно място в дневния ред на Европа. Това бе общото мнение, което показаха по време на диалозите си ръководителите на парламентите на България, Гърция и Северна Македония Цвета Караянчева, Николаос Вуцис и Талат Джафери, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Те се срещнаха във Виена, където се организира Конференцията на ръководителите на парламентите на страните-членки на Европейски Съюз.
Председателят на Народното събрание уточни, че включването на тази тематика в дневния ред на Европейски Съюз е станало допустимо, откакто тя е била изведена като главен приоритет на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Цвета Караянчева поздрави ръководителите на парламентите на Гърция и Северна Македония с постигнатото Преспанското съглашение сред Атина и Скопие и означи, че към този момент има съответни резултати и от използването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред България и Северна Македония. Председателите на трите законодателни институции бяха единомислещи, че когато България, Гърция и Северна Македония приказват и вървят в една посока, сигурността и развиването на района са обезпечени.
Цвета Караянчева, Николаос Вуцис и Талат Джафери означиха отличните връзки сред парламентите на трите страни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР