Виена подарява по 50 евро на семейство за посещение на

...
Виена подарява по 50 евро на семейство за посещение на
Коментари Харесай

Подаряват по 50 евро на семействата във Виена, за да отидат на ресторант

Виена подарява по 50 евро на семейство за посещаване на ресторант, оповестява уеб сайтът " ое24 ". Нестандартната мярка цели да подкрепи гастрономията, съществено наранена от рецесията с ковид, и влиза в действие от средата на юни. Тогава всяко домакинство от ще получи ваучер до 50 евро от локалната администрация.

От петък заведенията в австрийската столица още веднъж отварят порти.

Кметът Михаел Лудвиг изясни, че от офертата могат да се възползват всички 950 000 семейства с непрекъснато престояване във Виена, като едночленно домакинство ще получи ваучер за 25 евро, а в случай че семейството се състои от повече хора, ще се отпускат по 50 евро. Средствата ще могат да бъдат употребявани във всички участващи в акцията заведения за хранене и кафенета до края на септември. Има обаче и измама - ваучерът не дава право да се употребява алкохол.

Акцията ще коства на градския бюджет 40 милиона евро.

Градоначалникът е безапелационен, че концепцията е изпълнима от финансова позиция. Според него заведенията за публично хранене са се справили добре през последните години, с цел да могат да употребяват нужните средства в сложни моменти.

Във Виена има 6 000 хранителни обекта с към 60 000 чиновници, както и към 3 000 кафенета. Местната гастрономия осъществя към 1,4 милиарда евро годишно. С ваучерите виенчани ще бъдат подтиквани да посетят обичаните си кафенета и заведения за хранене, като по този метод ги поддържат в тежката обстановка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР