Виена отново е най-добрият град за живеене в световен мащаб,

...
Виена отново е най-добрият град за живеене в световен мащаб,
Коментари Харесай

Кой е най-добрият град за живеене в света

Виена още веднъж е най-хубавият град за живеене в международен мащаб, съгласно отчет на Economist Intelligence Unit. Aвстрийската столица за четвърти път през последните пет години се подрежда отпред, означават от Euro News.

Годишният отчет прави оценка 172 града, като касацията се основава на 30 критерия като стабилността, системата на опазване на здравето, културата и околната среда, образованието и инфраструктурата . Виена предлага идеална композиция на петте фактора, се споделя в проучването. Единственият минус на града е липса на огромни спортни събития.

" Виена редовно заема тази позиция през последните няколко години, като единствено пандемията Covid-19 накара града да се отдръпне за малко от челното място ", се прибавя в отчета.
 Снимка 623672

Копенхаген също по този начин резервира позицията си на втория най-подходящ за живеене град в света, до момента в който австралийските градове Сидни и Мелбърн си пробиват път в челната петица.
 Ванкувър, Калгари, Цюрих, Копенхаген, Виена и кои са най-хубавите градове за живеене в света
10-те най-хубави градове за живеене в света

Там, където стандартът на живот е най-голям

Това, което отличава Виена от останалите кандидати съгласно отчета, са на първо място публичният превоз и жилищното строителство. И сигурността е аршин с особена тежест при оценката: престъпната престъпност е на най-ниското си равнище през последните 20 години. Преценяват се и въздействията на инфлацията върху живота в града, годишното повишение на наемите и нивото на детска беднотия.
 Снимка 623671

Ето и по какъв начин наподобява топ 10 на най-хубавите за живеене градове:
Виена, Австрия Копенхаген, Дания Мелбърн, Австралия Сидни, Австралия Ванкувър, Канада Цюрих, Швейцария Калгари, Канада Женева, Швейцария Торонто, Канада Осака, Япония и Оукланд, Нова Зеландия
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР