Виена отново бе обявена за най-добрия град за живеене в

...
Виена отново бе обявена за най-добрия град за живеене в
Коментари Харесай

Виена отново е най-добрият град за живеене, следва Копенхаген

Виена още веднъж бе оповестена за най-хубавия град за живеене в света. Тази нощ стана известна годишната ранглиста на " Икономист интелиджънс юнит ", съгласно която австрийската столица за четвърти път през последните пет години се подрежда отпред, оповестиха австрийското публично радио и телевизия ОРФ.

Второто място е на датската столица Копенхаген, следвана от два австралийски града – Мелбърн и Сидни, и канадския Ванкувър. Цюрих, през предходната година трети, в този момент заема шестото място, прецизира Българска телеграфна агенция.

Щутгарт е минал напред и се подрежда на 25-о място. Пред него се подрежда Париж. Според създателите на изследването огромните демонстрации против пенсионната промяна са занижили ранкинга на френската столица, която предходната година бе 19-а. За съпоставяне Лондон се класира тази година на 46-о място, а Ню Йорк – на 69-о.

По райони, максимален прогрес е реализиран в Азия и Океания: Уелингтън (Нова Зеландия) се е изкачил с 35 места в класацията, Ханой (Виетнам) - с 20, а Куала Лумпур (Малайзия) - с 19.

За сметка на това доста китайски градове са на по-задни позиции. Киев се завръща в класацията през тази година, само че е на 165-о място. Дамаск в Сирия остава от 2015 година градът, където хората живеят най-зле.

Класацията на градовете се основава на 30 критерия като стабилността, системата на опазване на здравето, културата и околната среда, образованието и инфраструктурата. Виена предлага идеална композиция на петте фактора, се споделя в проучването. Единственият минус на града е липса на огромни спортни събития.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР