Вие тръгвате във ваканция, но за да не се окаже

...
Вие тръгвате във ваканция, но за да не се окаже
Коментари Харесай

Планирате почивка? Тогава прочетете това, със сигурност ще ви е от полза

Вие тръгвате във почивка, само че с цел да не се окаже тя борба, а вдъхновяващо премеждие, е добре да се погрижите авансово да изберете благонадежден туроператор и да знаете какви са правата ви на консуматори, написа " По-красиви ".

Преди майските празници и идния сезон на летни почивки инспекторите от Комисията за отбрана на потребителите засилено ревизират предлаганите предложения на туристическия пазар. Те дават потребни препоръки защо да внимавате, с цел да нямате проблеми по време на отпуската.

Как да изберете туроператор?

Уверете се, че компанията е записана и има годна застраховка „ професионална отговорност “.

Справката е бърза и лесна – в обществения указател на формалната интернет страница на Министерството на туризма. Така имате гаранция, че в случай че не е наред нещо, можете да разчитате на отплата.

Полезно е да ревизирате и какъв опит споделят в обществените мрежи хората, които към този момент са употребили услугите на туроператора -имало ли е проблеми с пътувания и чиновниците от компанията по какъв начин са реагирали на тях.

Какво да ревизирате, преди да подпишете контракт?

Проучете деликатно изискванията и преценете дали са ви комфортни и преференциални.

Най-напред проверете кой предлага офертата. Може да е платформа, която е медиатор на туроператор, хотели или ресторантьор. Възможно е също да е пряк канал на търговеца, предоставящ туристическата услуга Във всеки случай за вас би трябвало да е ясно кое е лицето и по какъв начин да се свържете с него.

В офертата би трябвало да са посочени главните съставни елементи на туристическия пакет – филтрация, включени услуги, цена, дълготрайност. Още на този стадий би трябвало да е ясна крайната цена, която ще заплатите, и какво тъкмо ще получите против нея. В информацията би следвало да са изброени включените в пакета услуги, както и тези, които ще би трябвало да заплатите в допълнение.

Обърнете внимание на продължителността на пътуването, на категорията и типа на хотелите, в които ще бъдете настанени, на броя на нощувките и храненията. Попитайте какво ще има на празничната вечер -като меню и стратегия. Не пропускайте да погледнете типа и категорията на транспортните средства, в случай че е включен превоз.

Вижте дали се плануват наложителни спомагателни такси и какви са те. Информирайте се за метода, по който ще се извърши заплащането – нормално се предплаща част от сумата, а останалата се доплаща на по-късен стадий.

Непременно изискайте сключването на писмен контракт и издаването на ваучер за платените от вас услуги в пакета. Пазете всички платежни документи за импортираните суми.

Имайте поради, че даже резервацията и заплащането да се правят по електронен път и да не се постанова да посещавате офис на търговеца, 14-дневният период за отвод от покупко-продажби през интернет не важи за проведените туристически пътувания, написа „ Всичко за фамилията “. Договорът би могъл да бъде негоден, само че при посочените в него условия.

Уловки, за които да внимавате

Не подписвайте контракт за пътешестване, който включва несправедливи условия. Договорите на някои търговци плануват да загубите импортирания депозит, в случай че не успеете’да платите в период цялата сума за пътуването, само че не и да получите обезщетение на същата стойност, в случай че туроператорът не извърши свои задължения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР