Вие току-що подписахте важна декларация за подкрепа от страна на

...
Вие току-що подписахте важна декларация за подкрепа от страна на
Коментари Харесай

Копейка Радев, искаш ли на Путин да вземе български земи?

Вие преди малко подписахте значима декларация за поддръжка от страна на България към Украйна. Тази декларация е значима стъпка в развиването на нашите връзки, само че аз не одобрявам педоставянето на муниции, изключително от запасите на българската войска.

Това съобщи Румен Радев на среща с украинския си сътрудник Володимир Зеленски.

Хубаво е да се дава на хората да могат да се пазят, с цел да не пристигна войната при вас. Войната няма разстояние. Не дай Боже вие да бъдете на моето място. Ако не ви оказват помощ с оръжие, какво ще вършиме тогава? Ще кажете: „ Путин, взимай български територии? ” . Не, Вие като президент няма да допуснете компромис, отговори му Зеленски.

Преди срещата на Дондуков 1 министър председателят Николай Денков съобщи, че самостоятелна и суверенна Украйна е основна за сигурността в района и Европа.

Денков за следващ път изрази поддръжката на България за Украйна.

Русия би трябвало да понесе своята отговорност и за военни закононарушения , безапелационен е българският министър председател.

Той сподели още, че Украйна заема значимо място във външнополитическите цели на нашата страна.

Страната ни поддържа всички санкционни пакети на Русия и ще продължава да оказва помощ за подготовката на Украйна за влизането ѝ в НАТО и Европейски Съюз. Страната ни е подготвена да взе участие и в следвоенното възобновяване на Украйна – за енергийната и транспортна инфраструктура. Български компании имат подготвеност да оказват помощ при реставрацията и консервацията на монументи на културата, а от диалозите през днешния ден разбрахме, че Украйна има интерес и да работим дружно и в региона на образованието и развиването на новите просветителни технологии. България желае резистентен и обективен мир за света , и ще направи нужното за него, добави министър председателят.

Той означи, че двамата със Зеленски ще се видят след няколко дни на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, когато ще бъде първото съвещание на новосформираният съвет НАТО-Украйна.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР