Вие сте шофьор на автобус. В автобуса ти има 20

...
Вие сте шофьор на автобус. В автобуса ти има 20
Коментари Харесай

"Пародия" или логическа задача за напреднали: как се "тегли" жребият за Евро 2020

" Вие сте водач на рейс. В рейса ти има 20 индивида. На първата спирка се качват четирима и слизат седем. На втората се качват 10 и слизат двама. На третата се качват трима и слизат шестима. На последната се качват петима и слизат девет. На какъв брой години е водачът на рейса? "

Ако сте фенове на логическите задания и главоблъсканиците, то пъзелът, наименуван " чоп за Евро 2020 ", е тъкмо за вас. Заради всички условности процедурата е комплицирана за следене.

А резултатът? Необичайно " изтегляне " на чоп, при което в действителност една от шестте групи за европейското следващата година към този момент е съвсем попълнена още преди церемонията на 30 ноември.

" Вчера отделих малко време, с цел да схвана формата. Най-накрая го схванах благодарение на два-трима души ", сподели селекционерът на Германия Йоахим Льов. Руската организация ТАСС дефинира жребия за " подигравка ".

Слушайте деликатно, няма да повтаряме

Сложността на регламента идва от това, че по случай 60-годишнината от основаването на шампионата Евро 2020 ще се организира в 12 града в 12 страни. Заради това за пръв път от 1976 година домакинът на шампионата не се класира непосредствено за форума.

Турнирът ще се организира с 24 тима, разпределени в шест групи по четири. УЕФА е разпределила по два домакина за всяка от групите. До момента са се класирали седем от тимовете, които ще одобряват мачове на собствен стадион, а други четири се надяват да намерят място през Лигата на нациите.

Класиралите се домакини към този момент са сложени на тъкмо избрани места. С използването на политически ограничавания от УЕФА, някои групи добиха съвсем цялостен тип още преди жребия на 30 ноември.

 Уелс още веднъж е на европейско
© Reuters

Уелс още веднъж е на европейско

Италия отиде в група А, Русия и Дания са в В, Холандия е С, а в D, E, F са надлежно Англия, Испания и Германия. Белгия и Украйна бяха единствените тимове от първа урна без група, като разновидностите за тях бяха B или С. Според разпоредбите на УЕФА Русия и Украйна не могат да са в една група поради военния спор, като това автоматизирано прати Украйна при Холандия, а Белгия се събра с Русия и Дания.

Единствената незнайна за тази група е кой ще е четвъртият тим. А разновидностите са... единствено два - Финландия или Уелс.

Разпределението на тимовете по групи докара до рецензии към УЕФА. Полузащитникът на Белгия Кевин де Бройне счита, че това е позорно. " Футболът се трансформира от ден на ден в бизнес. Това лишава цялото напрежение и развлечение на жребия. Не разбирам този нов формат ", сподели Де Бройне.

С политическите ограничавания УЕФА се пробва преди всичко да се застрахова и да избегне спорове. Организацията търси баланс сред политиката и спорта, само че какво ще стане, в случай че рестриктивните мерки станат прекалено много?

" Днес има доста повече артисти. Помислете единствено за мача сред България и Англия. Въвлечени са почитатели, асоциации, има медиен напън. Това са доста по-сложни спорове по отношение на тези в предишното,, което затруднява УЕФА да очертае ясна линия: какво позволяваме да се случи и какво не ", проучва професор Юрген Митаг пред " Дойче веле ".

В комплицираната скица УЕФА взима под внимание и вероятно класиране на Косово, Сърбия, Босна и Херцеговина, които вземат участие в плейофите. Косово и Сърбия не могат да играят дружно, както Босна и Херцеговина и Русия няма да се изправят един против различен.

По този метод мястото на спечелилите от четирите потока, които би трябвало да са в четвърта урна при жребия, към този момент е разпределено в групи C, D, Е, F. Така другите двата тима от четвърта урна Уелс и Финландия ще попаднат в една от първите две групи при Италия или дружно с Белгия, Русия и Дания.

Същото и за плейофите

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР