Вие сте мързеливи, корумпирани, невежи, необразовани селяни, ще ви изкормим,

...
Вие сте мързеливи, корумпирани, невежи, необразовани селяни, ще ви изкормим,
Коментари Харесай

Корумпирани селяни, ще ви изкормим : Заплахи срещу съдии в Плевен след разкритията на Цариградска

" Вие сте мързеливи, корумпирани, невежи, необразовани селяни, ще ви изкормим ", " съдии, защитаващи крадливи политици и контрабандисти ", " законът споделя гибел за вас ".

Това е дребна част от заканите, които съдии в Плевен получават към този момент седмица на формалния си имейл, описа тази заран по бТВ  председателят на Окръжен съд-Плевен Весела Любомирова-Сахатчиева. Десетките отправени към магистратите послания следват убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и обществените разкрития на заплашваната от него арбитър Велислава Цариградска, уточни Сахатчиева.

Самата Цариградска продължава да получава страховити послания посредством медиатори, като при чуването си в нарочната парламентарна комисия за Нотариуса попита - кой продължава да я заплашва, откакто Божанов е мъртъв (показно разстрелян на 31 януари). И за какво. 

Днес ГДБОП разгласи... следващия отговорен клошар.

В случая със съдиите в Плевен заплашителните имейли стартират на 19 февруари. 

" Отначало бяха адресирани и съдържаха името на арбитър Владислава Цариградска, само че след това получихме имейли, адресирани общо до съдиите с нецензурни изрази, съдържащи закани. Не са преставали към този момент седмица и към този момент са 44. Това е казус и сме обезпокоени.

Ежедневно, даже и в почивните дни и след края на работния ден, ми се рапортуват такива известия и този поток не стопира към този момент една седмица. Притеснени сме и се отразява на организацията на работата на съда.

Имейлите започнаха, откакто се случи убийството на Мартин Божанов и след изказванията на арбитър Владислава Цариградска ", сподели Весела Любомирова-Сахатчиева.

От неделя започнали да идват имейли и на формалната поща на Районен съд-Плевен, още веднъж с сходни квалификации и закани. 

По думите на ръководителя на Окръжен съд-Плевен подателите са трима, а известията са написани в първичен жанр от човек, евентуално представящ се за необразован. 

" Не мога да кажа дали става дума за група и дали се касае за едни и същи лица. Обясниха ми, че защото известията се изпращат от gmail, е доста мъчно да се откри местоположението и подателят, и сме в очакване. Нямам информация да е формирано досъдебно произвеждане ", допълни Любомирова-Сахатчиева.

Съдът е алармирал ОДМВР-Плевен, окръжната прокуратура, основния шеф на Групово дело " Охрана " към Министерство на правораздаването и отдел " Киберпрестъпност " към ГДБОП.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР