Вие сте без работа. По една или друга причина, по

...
Вие сте без работа. По една или друга причина, по
Коментари Харесай

Търсенето на работа Е работа!

Вие сте без работа. По една или друга причина, по ваше предпочитание или – не, към този момент е реалност. Е, честито тогава – вие одеве се сдобихте с работно място – търсенето на работа. Това ще бъде вълнуващо начинание. Пълно с провокации, 24 часа дневно, 7 дни в седмицата, без заплата. Но инак работа като всяка друга – ще има вложения, нерви, конкуренция. Вие ще работите като търговец- продавате себе си, вашите умения, качества, професионализъм. И ето, че първите неприятели ви дишат във врата! Това са страха и последващото го след известно време обезсърчение.

Без суматоха! Паниката е неприятен консултант за всяка обстановка. Стегнете се и се мобилизирайте. Това е най-важната ви работа, тъй като в случай че си я свършите както би трябвало, вие ще се сдобиете с по този начин предстоящото работно място и ще бъдете удовлетворена от него.

Спрете се за миг и помислете – какво желаете да работите?

Ако нямате опит или съответна специалност – този въпрос е вашият пъкъл. „ Каквото падне…. ” нерешително стартирате. Грешка! На вас ви би трябвало избрана работа. Когато търсим работа, не трябва да се колебаем да отхвърляме оферти и да не се хвърляме на всяка публикация. Всеки експерт „ Човешки запаси ” ще каже, че мечтаната работа прави служителят стимулиран и удовлетворен. А това е една от предпоставките и шефът му да е удовлетворен. Дайте оценка за себе си – колкото се може по-реалистична и почтена.

Попитайте положителни другари. Намирането на своите слаби и мощни страни ще ви помогне на изявлението. Може би сте неорганизирана, само че пък имате бърза мисъл и свежи хрумвания. Или пък не обичате измененията, само че на вас може да се разчита и сте стабилната персона във всеки екип.

Обявите за работа. „ Ако ме е боязън към момента да карам сама, да аплайвам ли за Търговски представител? Ако ми е мъчно да пратя имейл, ще се оправя ли за Офис помощник? ” Нужно е да сте наясно, дали търсят вас и дали вие търсите тази работа.

Време е за вложения! – в случай че сме си оставили спестявания, в този момент е моментът. Имате опция да повишите квалификацията си - направете го. Езиков курс, шофьорски курс, компютърна просветеност. Един нов ред в автобиографията ви, едно новопридобито умеене може да обезпечи мечтаната работа. Дори и да не е решаващо, работодателят ще види, че сте човек, който се развива.

Регистрацията в Бюрото по труда не е неприятна концепция. В взаимозависимост от стажа и метода на овакантяване ще дефинират обезщетение, чиято дълготрайност също варира. Това не са непотребни пари, нали по този начин?

Оръжията – Защо да не променим, осъвременим, даже да напишем отначало CV-то си. Избягвайте общоприетата бланка, раздвижете го, използвайте всички благоприятни условия на компютъра си. Но автобиографията би трябвало да резервира положителния жанр. Специалистите Човешки запаси поучават даже да изберем по- плътна хартия, когато отпечатваме CVто. Ако в една огромна компания дневно минават по стотина CV, едно на по-плътна хартия несъмнено ще се отличава.
Новата професионална фотография също е отлична концепция. Не пращайте фотоси на плажа, някой ваучър или просто снимана от приятеля ви в коридора. Може да се смятате за неотразими, само че да неуспехите шанса си.
Колкото до мотивационното писмо най- добре е написаното за съответно място, а не е общоприетоо квалифицираното или взето „ назаем ” от Интернет. Документите за кандидатстването, т.е. бойното снаряжение приготвяме, окомплетковаме с копие от тапия и сме подготвени.

Как, най-често, минава търсенето на нов човек от страна на работодателя:

1. Търси чиновник, който работи към този момент във компанията, наясно е с темпото, стила и условията.
2. Съобщава за вакантното работно място. С търсенето се ангажират и другите мениджъри и чиновници
3. Ако позицията е в действителност основна за работата – подпитва свои контакти, шефове на други компании, дали познават подобен човек
4. Пуска публикация за работа
Сами виждате, че вие стартирате от финалния стадий. Това на процедура значи, че множеството хубави позиции се заемат или от чиновници, или от техни познати. Затова пускайте разузнаването в деяние. Обявете на всичките си другари и родственици, че си търсите работа. Може тъкмо в тяхната компания сега да се е освободило мястото, което да се окаже вашето.

Дотук вашата „ работа ” върви идеално и ето го, заветното изявление. Проучването на отсрещната страна е наложително, всичко прочетено и чуто е от голяма важност, облечете се уместно и цялостен напред.

Ето някои от най-често задаваните въпроси, върху които е добре да се намерения:

Как бихте описали себе си като персона? Кои са Вашите мощни и слаби качества?
Какви са ползите Ви? Любимо занятие, занимание?
Защо напуснахте последната си работа?
Какво знаете за нашата компания?
Какви са проектите Ви за бъдещето? Как се виждате след 5 или 10 години?
Каква заплата очаквате?
С какво смятате да допринесете за триумфа на компанията
Защо желаете да работите на тази служба?

Не преувеличавайте, не изпадайте в непотребни пояснения, какъвто табиет имаме, когато сме нервни. Стегнато и ясно. Бъдете готови за всичко. Ако и вие имате въпроси - задайте ги. Интервюто не е разпит, просто диалог. Златното предписание на изявлението е: „ Бъди почтен ”

Вече свършихте „ работата ” си, назначена сте. Това е, тъй като вие го заслужавате и вашият шеф заслужава вас.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР