Вие, родителите, ходите на работа. Дъщеря ви – 9-класничка, и

...
Вие, родителите, ходите на работа. Дъщеря ви – 9-класничка, и
Коментари Харесай

Дистанционно обучение с двама ученика у дома: как да се справите

Вие, родителите, ходите на работа. Дъщеря ви – 9-класничка, и синът ви – в пети клас учат отдалечено

Учителките хвалят дребния, че се оправя чудесно. Чак се учудвате, че няма никакви усложнения и стрес с многото нови предмети и многото нови преподаватели.

Радвате се, естествено, само че въпреки всичко деликатно проверете какво тъкмо се случва вкъщи. Напълно допустимо е децата да съблюдават всички правила, за които сте се договорили, да не нарушават никакви ваши забрани, съзнателно, като пчелички да се трудят и дори по никакъв начин да не се карат, въпреки че по през целия ден са дружно. Понякога обаче се случва огромните и дребните да влязат в „ незаконен ” сговор.

Целодневното неявяване на възрастните на процедура значи, че по-голямото дете е взело лидерската роля, усеща се началник. Съвсем обикновено е то да престане да осъзнава своето междинно място по отношение на родителите и другото дете в фамилията, настояват психолозите.

От една страна, потребно за развиването и на двете деца е да се оправят независимо

По-голямото привиква да бъде отговорно и да взема решения. По-малкото учи неща, които не са присъщи за неговата възраст и учителите го хвалят. С това обаче върви и опцията да опита дружно с брат си или сестра си всевъзможни неразрешени неща.

Вие да вземем за пример си мислите, че синът ви се оправя чудесно, тъй като сестра му оказва помощ с ученето

Нея обаче може да я мързи да изяснява и непосредствено да му диктува домашното или да взема решение
дилемите, а на отдалеченото контролно да подсказва. На дребния това му е преференциално, остава му време да си играе с часове на видео игри и за признателност не издава на родителите какви ги прави сестра му със личните си отговорности.

Само че синът ви, който за първи път след заниманията под надзора на преподаватели в този момент би трябвало да свикне да се приготвя независимо, в действителност нищо не научава. А пък сестра му си обезпечава прикритие, че напълно не е отдадена на отдалеченото си образование.

Не е неприятно всеки ден да събирате информация какво са правили децата

Да се интересувате, колкото и идилично да наподобява всичко у дома вечер, когато се приберете. Обикновено дребните са по-словоохотливи и хитро разпитани уединено, се изпускат за възможни провинения.

В подобен случай родителят е задължен бързо да измисли метод хем да не съобщи източника си на информация, хем безкомпромисно да наложи суровост в спазването на разпоредбите.

Задачата е комплицирана. Едновременно би трябвало да покажете на децата, че вие сте водачът в фамилията и че когато договорът за държание се нарушава, има последствия. Но и да не откажете по-големия от желанието му да се грижи за дребния предател или да влошите връзките сред децата. При това експертите поучават да не прекалявате с договарянията, тъй като „ шефът ” не трябва да се усеща еднакъв с родителите. След като повторите разпоредбите, непрестанно следете за спазването им.

Ако към този момент не сте го създали, незабавно се договорете с по-голямото дете какви решения за по-малкото има право да взима, без да се поучава с родителите. Рискът от неточности е огромен – щерка ви е тийнейджърка, само че въпреки всичко не е задоволително пораснала. Така че деликатно обяснете какво може да разпорежда независимо и защо наложително би трябвало да ви пита, преди да изкомандва брат.

Постарайте се постоянно да отделяте време за диалог с нея и да подчертавате, че оценявате какъв брой доста ви оказва помощ

Но давайте и да разбере, че тя е детето, а вие сте родителят и очаквате да съблюдава разпоредбите, които сте договорили, да се поучава и постоянно да разчита на вас.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР