Вие, големите опозиционери, бетонирахте ГЕРБ и Бойко Борисов на власт.

...
Вие, големите опозиционери, бетонирахте ГЕРБ и Бойко Борисов на власт.
Коментари Харесай

Марешки: БСП бетонира ГЕРБ

Вие, огромните опозиционери, бетонирахте ГЕРБ и Бойко Борисов на власт. Няма българин, който да ви повярва към този момент. Гответе се за следващата изборна загуба, за безапелационна изборна загуба, приятели социалисти! Това съобщи в Народното събрание водачът на ВОЛЯ и зам.-председател на Народно събрание Веселин Марешки. Той напомни, че през вчерашния ден маските паднаха откакто Българска социалистическа партия не поддържа плана за нова Конституция.

„ Очаквах, че отиваме на избори, когато с удивление разбрах, че Корнелия Нинова и Българска социалистическа партия за България са бетонирали ръководството на Бойко Борисов като негласуваха плана за Велико национално заседание. Така дълго чаканата оставка на Бойко Борисов не стана факт. Този развой в действителност стартира със старта на мандата на президента Румен Радев. Той пристигна в президентството със поръчката, че ще направи големи разкрития, ще промени страната. И какво стана? Единственото, което направи е, че поради неговото служебно държавно управление ГЕРБ реализира най-голямата си победа по отношение на останалите партии! “, сподели още Марешки.

Той бе безапелационен, че преди няколко месеца ВОЛЯ е подписала плана за нова Конституция, който да бъде прегледан и да стартира дебатът за привикване на Велико народно събрание и рестарт на страната. Но действителен спор въобще не се е състоял – нито публичен, нито политически. А всички тези, които години наред са желали рестарт на страната посредством нова Конституция, не са посочили никакъв план. Нито добър, нито неприятен. „ Излиза, че планът за Конституция на Българска социалистическа партия е по-лош от този на ГЕРБ, щом не го демонстрираха “, съобщи Марешки. Според него макар всички глупости по адрес на ВОЛЯ, действително партията му е дала късмет на всички, които са желали да показват своите други възможности, да го създадат, в това число и разновидността на Радев, който той съобщи пред посланиците, че ще показа.

„ Дадохме късмет да забележим този план, който беше със поръчки да е потенциал на юридическата мисъл. Естествено, не го видяхме, само че тази заран разбрах за какво. Оставям на обществото да направи оценката на този експерт - острие на президента Радев и на Българска социалистическа партия, представящ себе си за висшата мисъл по въпросите на конституциализма, проф. Пламен Киров. Частично мога да се солидаризирам с проф. Иво Христов, който сходни неща назовава дебилизъм. Твърдението, което направи този професор бе, че в случай че броят на народните представители се понижи на 120, партиите, които са покрай 4%-ата преграда няма да влязат.

Според него това означавало понижаване на прага! Нали разбирате какъв брой, меко казано, неуместно и невежо, е това изказване!, възмути се водачът на ВОЛЯ. Според него и за децата е ясно, че в случай че броят на народните представители се понижи на половина, партии като ВОЛЯ ще имат на половина депутати. „ Кой може да накара човек с толкоз трофеи да се излага по този начин “, попита Марешки. Той съобщи, че хората от партията му са разбрали за какво всичко се случва толкоз постепенно и непрофесионално, щом това е върхът на юридическата мисъл. ВОЛЯ ще изпрати особено писмо до ректора на СУ „ Св. Климент Охридски “, в което ще желае оставката на Киров от всички обществени длъжности.

На журналистически въпрос Веселин Марешки напомни, че ВОЛЯ е единствената партия през последните години, която е срещу свикването на Велико национално заседание. Партията обаче би подкрепила такова, в случай че всички останали политически субекти, както и жителите, преценяват че то е належащо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР