Видяхте, че лъсна лицемерието на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС.“ Това

...
Видяхте, че лъсна лицемерието на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС.“ Това
Коментари Харесай

Нинова разграничи БСП от парламентарния саботаж на „Възраждане“ и ИТН

„ Видяхте, че лъсна лицемерието на ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. “ Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред парламентарни кореспонденти във връзка неуспеха на пленарното съвещание на Народното събрание през днешния ден. Формациите от болшинството не се явиха в зала и кворум не се събра.

„ Банкетът победи бюджета. Знаете, че през днешния ден няма съвещание по причина на ръководещите, които честват. Ние сме тук, тъй като желаеме да се одобри бюджетът и хората да не останат без пари “, добави Нинова.

Българска социалистическа партия обаче участваха във вчерашния бойкот на пленарното съвещание. След въпрос – за какво, лидерката на партията изясни: „ За да спрем варварството, което се прави на паметника на руската войска.

Българска социалистическа партия очаквали през днешния ден съдът да го спре.

От соцпартията дадоха да се разбере, че няма да саботират приемането на финансовата рамка.

„ Ще участваме за бюджета. Не можем да оставим парите на хората неизплатени “, съобщи Корнелия Нинова.

Какво обаче ще е държанието им, когато пристигна редът на измененията в Конституцията?

„ А, чакайте да забележим какво ще стане. Тепърва чакаме предложенията сред първо и второ четене. Ще има комисия. Но кардиналната ни позицията остава същата – срещу тези промени в Конституцията, изключително желанието им да оставят двойното поданство за висши държавни постове. Оценяваме това като изменничество към националния суверенитет “, изясни Нинова.

Съдебната промяна пък представлявала „ политическо преодоляване на прокуратурата “.

След въпрос на кореспондент на „ Флагман “ - разграничават ли се от протеста на „ Възраждане “ и Има Такъв Народ, които желаят да няма съвещания и да ги осуетят, Корнелия Нинова отсече: „ Ние сме независима партия и независима парламентарна група. Изказвания от господин Костадинов или от сътрудниците от Има Такъв Народ „ обединената съпротива “ от наше име - да не помнят! Ние диалози за обединяване не сме водили. Всеки си показва позицията. Това, че от време на време позициите ни съответстват, е едно. Но от време на време се разграничават. Така че в случай че обичат никой да не приказва от името на Българска социалистическа партия с изключение на тези хора, които сме тук. “

Гледайте тук:



Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР