Видяхме, че през мерки Пътна безопасност могат да приключат жертвите

...
Видяхме, че през мерки Пътна безопасност могат да приключат жертвите
Коментари Харесай

Борислав Сандов: Допускам гранде корупция около АМ Струма

" Видяхме, че през ограничения " Пътна сигурност " могат да приключат жертвите там. Откакто бяха сложени предходната година тези колчета, на процедура нямаме нито една жертва, а до преди този момент бяха доста постоянно черните вести в ефира. Това, което се стреми да направи служебното държавно управление, е да пусне един план, който е от преди няколко години, за който изтече оценката за взаимоотношението на околната среда, само че сега смятат, че нейното приключване е от момента, в който се е произнесъл съдът, а не в който е влезнал в действие. Това е тук разминаването ", обясни бившият министър на околната среда и водите в ефира на " Денят ON AIR ".

" През октомври месец предходната година изтече петгодишният период, в който тази оценка за взаимоотношение на околната среда влезе в действие, а Шишков брои периода, в който съдът се е произнесъл. Законът е явен - от датата на издаване, а не от датата на обжалване ", сподели Сандов.

Според него министър Шишков е осведомен с този проблем от 8-10 месеца, само че е решил да се оправи " по най-безумния начин в нарушаване на закона. "

" С ясното схващане в нарушаване на закона одобряват нещо единствено и единствено с цел да влязат в някакви периоди, които считат, че ще им спасят друга процедура ", добави някогашният министър.

" Допускам спор на ползи, позволявам " гранде " корупция, приказваме за над 1 милиарда лв. с контракт с компании, които са подсъдими по " Хемус ", да вземем за пример ", акцентира Сандов.

Той сподели, че се надява войната в прокуратурата да завърши по метод, по който да проработи тази институция в публичен интерес и тогава да стартират да обследват това деяние. " Аз съм уверен, че едно подробно следствие ще покаже големи нарушавания и евентуално ще се откри форма на корупция. Жалко, че тъкмо в този момент има доста други въпроси, които са предпочитани на обществото и това остава на втори проект ", съобщи някогашният министър пред Bulgaria ON AIR.

" Можем да загубим милиарди, ние ще загубим средствата, които вероятно Европейската комисия би ни дала за довеждане докрай на автомагистралата. В тази новата стратегия " Транспорт " бяха заделени 185 милиона, това ще го загубим сигурно ", безапелационен е Сандов.

" Явно задачата е да нарушим европейските правила. И в случай че загубата е да не получим тези 185 милиона, евентуално на някого това му се коства малко, само че в случай че се наложи да връщаме, когато си поел ангажимент за построяването на обещано трасе, то Европейска комисия може да предяви искания към България ", счита Сандов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР