Видинският окръжен съд се произнесе с осъдителна присъда по отношение

...
Видинският окръжен съд се произнесе с осъдителна присъда по отношение
Коментари Харесай

Ето ги децата, премазали до смърт Борислав за шише ракия. Получиха по 10 години на топло

Видинският областен съд се произнесе с неоправдателна присъда във връзка с двама малолетни, упрекнати в осъществяване на ликвидиране по изключително нечовечен метод, предава BulNews.
В правосъдното съвещание, след единодушието на страните, съдът прочете и одобри направената ДНК експертиза, както и други документи, имащи значение за изясняване на събитията по делото. Не бяха отправени претенции за осъществяване на нови съдебноследствени дейности и съдът даде ход на правосъдните прении, след което се произнесе с присъда.
Магистратите признаха за отговорни К.С.С. и Н.С.Г. за това, че на 1 януари към 22 – 23 часа в село Гъмзово, като малолетни, навършили 16-годишна възраст, само че откакто са разбирали свойството и смисъла на осъщественото и са могли да управляват постъпките си, в съучастничество като съизвършители, по изключително непосилен метод за убития и с особена свирепост съзнателно умъртвили Б. Е. Б., посредством голям брой удари с крайници и ръце, нанесени с огромна мощ и свирепост в региона на главата, шията и гръдния панер – закононарушение по чл.116, ал.1, т.6, предложение второ и трето, във вр. с чл.115, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.63, ал.2, т.1 от Наказателен кодекс и им постанова наказване „ отнемане от независимост “ за период от 10 години, което да бъде изтърпяно дейно при първичен „ общ “ режим. Зачита времето, в което са били с мярка за неотклонение „ задържане под стража “, както и полицейско задържане.
Съдът осъдил подсъдимите, подпомагани от родителите си, да заплатят солидарно сумата по 60 000 лв. на всеки от гражданските ищци, представляваща обезщетение за неимуществени вреди, ведно със законната рента, считано от 1 януари до окончателното издължаване, да заплатят солидарно, подпомагани от родителите си, държавната такса върху почетения цивилен иск, разноските във етапа на досъдебното произвеждане, както и разходи във етапа на правосъдното разследване.
Присъдата на Видински областен съд не е дефинитивна и може да се апелира и стачкува в 15-дневен период пред Софийския апелативен съд.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР