Видинската окръжна прокуратура е издала в сряда (5 ноември) забрана

...
Видинската окръжна прокуратура е издала в сряда (5 ноември) забрана
Коментари Харесай

Прокуратурата забрани на лидера на БОЕЦ да напуска страната преди бъбречна трансплантация

Видинската окръжна прокуратура е издала в сряда (5 ноември) възбрана за овакантяване на страната на водача на гражданското съдружие БОЕЦ Георги Георгиев, който след шест дни би трябвало да е във Франция, с цел да стане бъбречен донор на жена си. Съпругата му Маринела е в терминален етап на бъбречна непълнота от близо три години. В България на два пъти ѝ е отказана трансплантация и фамилията се е принудило да потърси лекуване в чужбина, споделя Георгиев.

На 11 ноември е планувано двамата да отпътуват и бъдат признати в профилирана болница в Гренобъл, която е дала очаквания за сполучлива трансплантация. Ако ситуацията не се промени, явно, те няма да съумеят.

Информацията за наложената възбрана бе доказана пред Mediapool от окръжната прокуратура, само че не бяха обявени претекстовете за това. Няма и отговор на въпроса за какво възбраната е препотвърдена на 5 ноември.

Георги Георгиев описа пред Mediapool, че за последния месец това е втора издадена му възбрана за овакантяване на страната. Първата е обжалвана от неговия юрист Николай Хаджигенов. Отговор на обжалването няма, само че вместо това прокуратурата е заличила юриста му, без да уведоми обвинения. Сега обвиненият няма и приближен юрист, само че има нова " експлицитна " възбрана за овакантяване на страната, по израза на Георгиев.

Георги Георгиев е един от най-упоритите и безкомпромисни критици на статуквото в правосъдната власт. Той е неизменим участник във всеки митинг с гледище за правосъдна промяна и инициира издигането на кандидатурата на следователя Бойко Атанасов за основен прокурор като гражданска опция на прокурор Иван Гешев. Правосъдният министър Данаил Кирилов (ГЕРБ) отхвърли да стори това, макар че следователят бе подсилен и от няколко хиляди подписа на жители.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР