Видинчанин, който с години е живял в чужбина, провокира хората

...
Видинчанин, който с години е живял в чужбина, провокира хората
Коментари Харесай

Мъж от Видин обяви награда за най-усмихната продавачка

Видинчанин, който с години е живял в чужбина, предизвика хората да се усмихват и да са общителни. Едуард Тодоров е прочут в града с това, че оказва помощ на изявени младежи - спортисти и възпитаници - а в този момент разгласи премия за най-усмихната продавачка. Жената към този момент е избрана. Тя пък на собствен ред подари паричната си премия.

С постъпката си Едуард желае да сбъдне своя фантазия - Видин да е град с усмихнати и сърдечни хора.

" Забелязах, че когато пътувам из България и ме питат хората от кое място съм и като им кажа, че съм от Видин, доста постоянно те ми споделяха, че са забелязали, че хората не се поздравяват и усмихват в родния ми град и по-късно акцентират какъв брой е хубав Дунава или градината. Винаги ме е боляло за това и си споделих какво мога да направя, с цел да трансформира това и по този начин се роди тази фантазия “, споделя той.



Среща Теодора в кулинарния магазин, където постоянно пазари.

" И това, което забелязах, че тя е постоянно усмихната, сърдечна и излъчваше една доброта от нея и постоянно, когато излизах от магазина се усещах доста по-лек. Чувствах се по-добре. Усещах даже една усмивка на сърцето ми и добрина в мен ", споделя мъжът.

Намира метод да ѝ благодари, като за усмивката афишира премия, а по този начин провокира и другите.

" Аз мисля, че с тази концепция подкрепяме малко, една стъпка напред хората да бъдат по-позитивни, по-усмихнати, да не помнят проблемите, тъй като всеки има проблем, само че когато срещнеш един ухилен човек някак си ти става по-леко на душата и даже забравяш сложните моменти “, споделя Теодора Станкова.

Паричната премия, която получава Теодора подарява на млада жена за идна трансплантация в чужбина.

Репортер: Анжела Каменова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР