Видин. Видинското село Флорентин е домакин на първо издание на

...
Видин. Видинското село Флорентин е домакин на първо издание на
Коментари Харесай

Видинското село Флорентин е домакин на фестивал на динята и пъпеша

Видин. Видинското село Флорентин е хазаин на първо издание на интернационален фестивал „ Динята и Пъпеша “. Той ще се организира на 30 и 31 юли и се провежда от локалното читалище " Пробуда-1925 " , под патронажа на регионалния шеф на област Видин Любен Иванов.

Във фестивала ще вземат участие локални производители на вино, мед, дини и пъпеши, оповестяват уредниците. Свои виновност ще се показват мазета от Флорентин, Ново село и Неговановци. Производители на пъпеши и дини от Видинско, Брусарци и град Дъбулени, Румъния ще покажат своята агропродукция.

Майстори кулинари от Видинска област по време на двата фестивални дни ще подготвят кулинарни изкушения от пъпеши и дини, разнообразни коктейли и локални специалитети. Кулинарни състезания - за най атрактивен десерт и коктейл от дини и пъпеш, изложения, детски пленер за рисунка и доста други изненади и мероприятия са планували уредниците.

Среща на агропроизводители за обмяна на опит и шерване на положителни практики са планували уредниците в първия фестивален ден. Производители и локални компании, предлагащи туристически услуги, през втория фестивален ден, ще дискутират тематиката „ Селският туризъм във Видинско “. Срещата ще се организира на остров Филурдин в река Дунав, където участниците ги чакат вкусни изненади.

Сред най-атрактивните мероприятия са и разходки с лодка по река Дунав. Дегустация на вкусни дини и пъпеши, локални гозби, баници и лютеници, риба печена на ламарина и рибна саламура са единствено част от кулинарните изкушения, които ще могат да опитат посетители и участници.

Самодейни колективи от видинските читалище и от Румъния ще показват по време на фестивала благосъстоянието на българския фолклор и носии, за феновете на фолклора е проведена хоротека. Първият интернационален фестивал на динята и пъпеша ще приключи с осъществявания на нестинари.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР