Видин. Кметът на Общината Огнян Ценков връчи отличия на изявени

...
Видин. Кметът на Общината Огнян Ценков връчи отличия на изявени
Коментари Харесай

Видин: Кметът Огнян Ценков връчи отличия на изявени учители и деятели на културата и изкуството

Видин. Кметът на Общината Огнян Ценков връчи оценки на изявени видински учители и деятели на културата и изкуството на тържественото честване на Деня на българската култура и просвета и славянската книжовност, проведено в Крайдунавския парк, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин .
Учител на годината в предучилищното обучение стана Пепка Иванова, старши преподавател в ДГ „ Русалка “; в начален стадий - Красимира Иванова, основен преподавател в ОУ „ Любен Каравелов “; в прогимназиален стадий – Камелия Асенова, старши преподавател по математика в ППМГ „ Екзарх Антим I “; в гимназиален стадий - Кристина Георгиева, преподавател по физическо образование и спорт в ППМГ „ Екзарх Антим I ”; премията „ Учител в професионалното обучение “ бе присъдена на Анета Кирилова, старши преподавател в ПГ „ Проф. доктор Асен Златаров “.
За извънреден принос в развиването на образованието в Община Видин, за висок професионализъм и дългогодишна педагогическа активност, добър управнически метод и осъществяване на ефикасен модел за развиване на новаторско учебно заведение почетен плакет и документ бяха връчени от кмета Огнян Ценков на шефа на СУ „ Цар Симеон Велики “ Венцислав Станев.
Тази година с почетна грамота „ Неофит Рилски “ за дългогодишна, цялостна и професионална активност в системата на предучилищното и учебното обучение от Община Видин бяха удостоени двама учители – Даниела Асенова, старши преподавател в ДГ „ Русалка “, и Елена Бекова, старши преподавател в ПТГ „ Васил Левски “. От името на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев оценките връчи Веселка Асенова, шеф на Регионалното ръководство на образованието.
Носител на Четвъртата годишна самостоятелна премия „ Антим I Видински “ за 2019 година за изключителни достижения в учението стана Даниела Ивайлова от 12 „ в “ клас на ГПЧЕ „ Йордан Радичков “.
Наградата в категория „ Култура и изкуство “ получи проф. доктор Иванка Нинова, учител в Национална музикална академия „ Проф. Панчо Владигеров “.
23 са номинираните тази година учители и деятели на културата и изкуството от учебните заведения, публичните препоръки към тях, културни институции и читалища. Отличията са избрани от комисия, която включва представители на Общинската администрация и непрекъснатата комисия по обучение, просвета и просвета към Общинския съвет, въз основата на одобрени от Община Видин правила.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР