Видин. Кметът на Общината Огнян Ценков връчи отличия на изявени

Видин. Кметът на Общината Огнян Ценков връчи отличия на изявени ...

Видин: Кметът Огнян Ценков връчи отличия на изявени учители и деятели на културата и изкуството.

Видин. Кметът на Общината Огнян Ценков връчи отличия на изявени видински учители и деятели на културата и изкуството на тържественото честване на Деня на българската просвета и култура и славянската писменост, организирано в Крайдунавския парк, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Видин.
Учител на годината в предучилищното образование стана Пепка Иванова, старши учител в ДГ „Русалка“; в начален етап - Красимира Иванова, главен учител в ОУ „Любен Каравелов“; в прогимназиален етап – Камелия Асенова, старши учител по математика в ППМГ „Екзарх Антим I“; в гимназиален етап - Кристина Георгиева, учител по физическо възпитание и спорт в ППМГ „Екзарх Антим I”; наградата „Учител в професионалното образование“ бе присъдена на Анета Кирилова, старши учител в ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“.
За изключителен принос в развитието на образованието в Община Видин, за висок професионализъм и дългогодишна педагогическа дейност, добър управленски подход и реализиране на ефективен модел за развитие на иновативно училище почетен плакет и сертификат бяха връчени от кмета Огнян Ценков на директора на СУ „Цар Симеон Велики“ Венцислав Станев.
Тази година с почетна грамота „Неофит Рилски“ за дългогодишна, цялостна и професионална дейност в системата на предучилищното и училищното образование от Община Видин бяха удостоени двама учители – Даниела Асенова, старши учител в ДГ „Русалка“, и Елена Бекова, старши учител в ПТГ „Васил Левски“. От името на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев отличията връчи Веселка Асенова, началник на Регионалното управление на образованието.
Носител на Четвъртата ежегодна индивидуална награда „Антим I Видински“ за 2019 г. за изключителни постижения в учението стана Даниела Ивайлова от 12 „в“ клас на ГПЧЕ „Йордан Радичков“.
Наградата в категория „Култура и изкуство“ получи проф. д-р Иванка Нинова, преподавател в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“.
23 са номинираните тази година учители и деятели на културата и изкуството от училищата, обществените съвети към тях, културни институции и читалища. Отличията са определени от комисия, която включва представители на Общинската администрация и постоянната комисия по образование, наука и култура към Общинския съвет, на базата на утвърдени от Община Видин правила.
Анна ЛОЗАНОВА

Източник: focus-news.net