Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков, заедно със своя

Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков, заедно със своя ...

Видин: Кметът Огнян Ценков поздрави видинските огнеборци по повод 140-годишнината от създаването на първото организирано звено за гасене на пожари в града.

Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков, заедно със своя ръководен екип присъства на тържествената церемония, посветена на 140-годишнината от създаването на първото организирано звено за гасене на пожари в град Видин. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. В празника участваха директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в МВР главен комисар Николай Николов, директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” - Видин комисар Станислав Генчев, народните представители д-р Цветан Топчиев и Росен Живков, областният управител на Област Видин Албена Георгиева, председателят на Общински съвет Видин Генади Велков, кметове на общини от област Видин, общински съветници, директори на институции, гости от Румъния и Сърбия.
Празничен водосвет бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил, който честити значимата годишнина на видинските огнеборци. Владиката освети подарената на РДПБЗН - Видин, от СУ „Св. Св. Кирил и Методий” икона на Св. пророк Илия, закрилник на пожарникарите, и представителното знаме на Регионалната дирекция. Церемонията завърши с кратка програма, подготвена от възпитаниците на училището по изкуствата.
Тържеството продължи в конферентната зала на Областна администрация - Видин, където Огнян Ценков отправи поздрав по повод празника. "Пожарникарите са хора, които се ползват с изключително висок авторитет в обществото. Вашата професия е за хора с чисти сърца, готови да служат на другите, да помагат в беда, да спасяват животи. От създаването на първата организирана пожарна команда на град Видин преди почти век и половина до днес, дейността на огнеборците винаги е била подкрепяна от местната власт. Община Видин работи в тясно сътрудничество с ръководството на Регионалната дирекция. Заедно, съвместно и с другите отговорни институции, успяваме да преодолеем кризисните ситуации и да гарантираме защитата и сигурността на гражданите. Бъдете здрави, успешни и винаги за пример!” – каза в словото си Ценков.
С "Писмена похвала" от министъра на вътрешните работи Валентин Радев, главния секретар на МВР Младен Маринов и директора на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов бяха наградени служители на Регионална дирекция «Пожарна безопастност и защита на населението» – Видин.
Кметът на Общината награди победителите в областния етап на конкурса за детска рисунка "С очите си видях бедата", в който участваха 178 деца от училища, детски градини и читалища от област Видин.

Източник: focus-news.net