Видин. Днес Областният управител на област Видин Любен Иванов върна

...
Видин. Днес Областният управител на област Видин Любен Иванов върна
Коментари Харесай

Областният управител Любен Иванов върна за ново разглеждане решенията на Общински съвет Видин за увеличаване на местните данъци и такси

Видин. Днес Областният шеф на област Видин Любен Иванов върна на Общински съвет Видин решенията му за приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредба на Общински съвет Видин за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги и Наредба на Общински съвет Видин за установяване размера на локалните налози като незаконосъобразни. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация – Видин .

Още при встъпването си в служба Областният шеф Любен Иванов съобщи изрично, че главната му цел е повишение на виталния стандарт на популацията и съблюдаване на законността. Върнатите нормативни актове с изключение на, че са признати в нарушаване на съществени законови правила, нарушават и правилото на справедливостта като мярка в връзките властимащи – население.
В обстановката на пандемия и обвързваните с нея нормативни и естествени рестрикции е неприемливо повишението на данъчното задължение на жителите, на дребния и междинен бизнес в размера, който е очакван от Община Видин. Действително има потребност от повишение на налозите, само че същото следва да бъде осъществено последователно в продължение на няколко години.
Областният шеф предлага Общински съвет Видин за в бъдеще прецизно да съблюдава законите на Република България и да се преценява със законните ползи на жителите.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР