Видин. 867 996лв. са изплатени на двете многопрофилни болници за

...
Видин. 867 996лв. са изплатени на двете многопрофилни болници за
Коментари Харесай

Районната здравноосигурителна каса преведе сумите на лечебните заведения в област Видин

Видин. 867 996лв. са изплатени на двете многопрофилни лечебни заведения за интензивно лекуване в област Видин, оповестиха от пресцентъра на РЗОК - Видин. Размерът на средствата е в обсега на одобрените средства за здравноосигурителни заплащания за пациенти, които са постъпвали по клинични пътеки (и в двете МБАЛ), както и по клинични и амбулаторни процедури (само в регионалната МБАЛ „ Св. Петка “). По отношение на размерът на първите заплащания за 2022-ра година в доболничната помощ: За оказаната първична извънболнична здравна помощ на персоналните лекари са преведени общо 274 521лв. лева Преведената сума за профилирана здравна помощ, оказана през месец декември 2021-ва година, е 299 917лв.; за медико-диагностична активност при ориентиране за осъществяване на проучвания – 110 664лв.

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НС на НЗОК) утвърди с Решение заплащанията на спомагателни средства за месец декември на работещите в лечебните заведения в изискванията на усложнена епидемиологична конюнктура. 157 хиляди лева са изплатените средства за неподходящи условия във връзка на оповестена епидемиологична конюнктура в доболничната помощ.

От 01.01.2021г. към заплатите за работещите в болничната здравна помощ (по чл.5 от Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2021г.) се превеждат спомагателни средства. Размерът на тези средства е 126 480лв. – преведени по сметките на двете многопрофилни лечебни заведения за интензивно лекуване, както и на независимия хемодиализен център в региона.

Припомняме доста значимо конкретизиране - през месец декември са изплатени и суми за еднократно в допълнение възнаграждение за всеки реализатор на първична и профилирана извънболнична здравна помощ, както и на болничните лечебни заведения в общ размер: 963 585лв.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР