Видин. 14-ото издание на баскетболния Мач на звездите се проведе

...
Видин. 14-ото издание на баскетболния Мач на звездите се проведе
Коментари Харесай

14-ото издание на баскетболния Мач на звездите се проведе във Видин в навечерието на Световния ден за борба срещу СПИН

Видин. 14-ото издание на баскетболния Мач на звездите се организира във Видин в навечерието на 1 декември - Световен ден за битка против СПИН, оповестиха за Радио „ Фокус “ – Видин от Общината. Традиционното съревнование сред тимовете на СЕВЕРА и ЮГА е запазена марка на нашия град в националната АНТИСПИН акция. Тази година тя се организира под мотото „ Промените се вършат от общността “. Баскетболния Мач на звездите се състоя довечера в спортна зала „ Фестивална “ и се провежда от Община Видин, Общинския съвет по наркотичните субстанции и Ученически състезателен клуб - Шампион.

Официални посетители на събитието бяха заместник-кметовете на Община Видин Борислава Борисова и Светослав Скорчев, началникът на Регионално ръководство на образованието Веселка Асенова, ръководителят на Общинския съвет по наркотичните субстанции Красимира Елисеева.

От името на кмета доктор Цветан Ценков Борислава Борисова поздрави уредниците и участниците: „ Община Видин в духа на традицията и тази година сплоти старания с доста инситуции, с цел да зарадва видинчани с идната баскетболна среща в името на каузата-борбата със СПИН, една от най-коварните заболявания на нашето време “. Тя изрази увереността си, че видинската аудитория ще стане очевидец на почтена и спортсменска игра.

Началото на демонстративната среща бе обещано от Светослав Скорчев. Един против различен се изправиха тимовете на СЕВЕРА и ЮГА с най-хубавите баскетболисти от учебните заведения ГПЧЕ „ Йордан Радичков ”, СУ „ Цар Симеон Велики ”, ППМГ „ Екзарх Антим І ” и ПГ „ Проф. доктор Асен Златаров “. След оспорван дуел ЮГА победи СЕВЕРА с резултат 77:66.

Заместник-кметовете на Общината наградиха с купи състезателите от учебните заведения, взели присъединяване в надреварата. За следващ път беше връчена и учредената от нашия съгражданин и някогашен баскетболист проф. Вили Лилков преходна купа. За най-полезен състезател в мача бе определен Александър Илиев от обтбора на ЮГА.
В рамките на надпреварата имаше осъществявания на мажоретния състав и певческа група от СУ ”Св.св. Кирил и Методий ”, както и на музикалните гении от ГПЧЕ “Йордан Радичков ”. По време на почивките бяха проведени атрактивни игри с публиката. Десетокласникът Живко Живков от ГПЧЕ “Йордан Радичков ” завоюва премията от 140 лева за вкаран панер от центъра на игрището. Своите баскетболни умения сподели и заместник-кметът Светослав Скорчев.

И тази година доброволците на Общинския юношески съвет за предварителна защита на зависимости раздадоха червени панделки–символ за съпричастност, флаери, осведомителни материали и презервативи във връзка със Световния ден за битка против СПИН. Ученици от възпитаници от девет видински учебните заведения и от град Белоградчик подредиха постери по тематиката. Най-оригиналните произведения получиха награди от началника на Регионалното ръководство на образованието Веселка Асенова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР