Видеозаписите с оплаквания на руски наборници, изпратени на фронта, започнаха

...
Видеозаписите с оплаквания на руски наборници, изпратени на фронта, започнаха
Коментари Харесай

Филм на ужасите! Как Русия тероризира войниците си

Видеозаписите с недоволства на съветски наборници, изпратени на фронта, започнаха внезапно да се усилват от януари 2023 насам.

И в случай че първоначално бойците твърдяха, че нямат нищо срещу да вземат участие в боевете и да извършват заповеди, през зимата редица районни медии и блогове се препълниха от истории за военни, хвърлени на фронта под опасността от разстрел, както и от сведения, че са били издавани забрани да се прибират ранени от бойното поле.
-->
Дъждовни води изследва видеозаписи със сигнали за неодобрение на няколко мобилизирани бойци от разнообразни райони на страната.

" А бяхме подготвени за антитерористична битка "

Особено показателно е едно от видеата на бойци от Новосибирск от 24 януари. В него мъжете от полк 1439 на военна част 95380 споделят, че при идването си в по този начин наречената " Донецка Народна република " (ДНР) са били " разпределени в щурмова група ", макар че са били обучавани за отбрана от терористични дейности.

Две седмици по-късно съвсем същото видео записват военнослужещи от Иркутска област.

" От нас - подготвените за антитерористична битка - за един ден образуваха щурмови отряди, като ни изпратиха да нападаме укрепленията на Авдеевка, без никаква поддръжка от артилерия, връзки, сапьори, разузнаване - просто на заколение ", споделя руснак във видеообръщение от 25 февруари.

Той добавя, че командири от самопровъзгласилата се ДНР стрелят по мобилизираните с автомати поради отхвърли им да влязат в пердах.

" Преди нас към този момент имаше сходни апели от 2-ри батальон. В момента този батальон е съвсем изцяло погубен ", споделя един боец.

 Два дни по-късно роднините на мобилизираните пишат апел до Путин: " Скъпи Владимир Владимирович, Вие сте последната ни вяра... ", се споделя в него. Малко по-късно същите родственици оповестяват на локални медии, че целият полк е " на практика погубен " и на негово място към този момент е изпратено ново, седмо подред, попълнение.

Подобни образци има още доста.

На 5 февруари в канала " Азиатците на Русия " в обществената мрежа Телеграм е оповестено видео на тувински език, в което мобилизирани от Тува се оплакват от принуждение и закани от страна на военни от непризнатата ДНР. „

" Стреляха по нас с автомати, като споделяха, че няма да се измъкнем живи отсам. Казваха, че принадлежим на тях, на ДНР. Дойде военна полиция и ни преби ", споделя мъж във видеото. Дори и медиите разгласяват фрагменти, за които се твърди, че демонстрират побоища и закани, написа Дир.бг..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР