Видеото за инцидента в Оманския залив, показано от американското правителство,

...
Видеото за инцидента в Оманския залив, показано от американското правителство,
Коментари Харесай

Кой е заинтересован от сблъсък между САЩ и Иран?

Видеото за случая в Оманския залив, показано от американското държавно управление, не съставлява безапелационно доказателство за виновността на Иран. Изображенията са толкоз неразбираеми, че даже експертите биха се затруднили да излязат с безапелационни отзиви за случилото се. А необятната общност, естествено, не е не запомнила лъжите, с които бе стимулирана войната в Ирак. Правителството на Буш тогава съществено дискредитира потреблението на разследващи данни в обществената полемика.

Затова американските обвинявания против Техеран наподобяват прибързани, въпреки че във Вашингтон сигурно разполагат с много по-обширна и точна картина на обстановката, в сравнение с всяко друго место по света. Не ни остава нищо друго, с изключение на да зададем добре известния главен въпрос от външната политика: Cui bono - т.е. кой има изгода от случилото се?

 Съединени американски щати упрекнаха Иран за дупките по танкери в Залива Виж още Съединени американски щати упрекнаха Иран за дупките по танкери в Залива
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР