Видеооператор остави десетки младоженци без филм от сватбата им. Близо

...
Видеооператор остави десетки младоженци без филм от сватбата им. Близо
Коментари Харесай

Платено, но неполучено: Как оператор остави десетки младоженци без видео от тържеството им?

Видеооператор остави десетки младоженци без филм от сватбата им . Близо 20 двойки са платили по 2500 лева, само че не са получили нито кадър. Някои от тях чакат с години за видео от този празничен за тях ден, само че или получават единствено сурови фрагменти, или въобще не получават нищо.

Любомира се омъжва преди година и половина. Пловдивският оператор Костадин Токоров снима сватбената ѝ гала.

Младоженецът губи татко си, баба си и дядо си, братовчедите, чичовците и лелите си

„ Аз открих Костадин в лист, възложен ми от сватбената организация. Разгледахме им портфолиото. Неговото беше най-хубавото. Виждаш едни клипове в Куба и Италия –  страхотни фрагменти. Агенцията е работила предните две години с него, в никакъв случай не е имала проблеми с него. Изпрати ми оферта, изпрати ми контракт. Имаше изискване за капарото. Ние го платихме по банков път, другото беше да се заплати останалата част в деня на сватбата. Той пристигна, изглеждаше доста професионален “, споделя дамата.

Снимка: bTV

По контракт видеозаписът от сватбата на Любомира би трябвало да е подготвен до 90 дни след тържеството. Един месец откакто този период към този момент е изминал булката стартира да търси оператора.

В публична гала всички оженили се през 1973 година в Казанлък още веднъж отпразнуваха любовта си

„ Той стартира с едни обещания – ту днеска, ту на следващия ден. Казва ми „ Да, ще го кача, всичко съм направил “, „ Няма проблем, само че в този момент интернетът ми е зле “ и „ На локация съм, не мога да приказвам “. В края на 2022-ра той ми сподели „ Оперират ме отвън Европа, не мога да приказвам, когато съм подготвен ще изпратя видеото, оправдавам се за забавянето “. Впоследствие разбрах, че ме е излъгал “, споделя още Любомира.

Снимка: bTV

„ В началото на 2023 година тотално изчезна. Номерът, който имам беше изключен. След като пуснах видеото, в което описах с детайлности какво се е случило, той се свърза с мен и ми сподели, че ще ме съди първо за тормоз, тъй като му звъня упоритото, а по-късно и за клюка и уронване на престижа “, отбелязва дамата.
Любомира не е единствена. Туан се омъжва на 9 юли 2022 година Тя също трябвало да получи видеото от сватбата си до три месеца след тържеството. И тя остава без него.

Тя е шокирана от това, че крадецът е отмъкнал колата ѝ без терзания

„ Офертата ни беше 2500 лева В деня на сватбата той ми звънна, че няма да може да участва, само че по тази причина пък ще ни прати негови сътрудници. Реално, трябваше да си получим видеото в края на ноември 2022 година, само че по този начин и не го получихме. През това време пробвах да му звънна, само че не съм получавала нито едно назад позвъняване, нито пък ми е вдигал най-малко един път през това време. Причината му беше, че той прекосявал през бракоразвод и това малко или доста му пречело на творчеството, не можел да инсталира сватбеното видео “, споделя Туан Идакиев.
От обществените мрежи пострадалите двойки схващат една за друга и вършат обща група онлайн.

Снимка: bTV

bTV също се опита да потърси услугите на Костадин Торков. В профила му в обществените мрежи обаче написа, че не приема нови поръчки. За да зададем въпросите си, се опитахме да се свържем с него и по имейл, и по телефона – без триумф.

Той е закупил оръжието и боеприпасите законно

От комерсиалния указател излиза наяве, че компанията му е записана в жилищна постройка. Никъде обаче не написа нито неговото име, нито името на компанията му.

Част от потърпевшите възнамеряват да съдят видеооператора. Във компанията му – АРТЕСАНО ФИЛМС ЕООД, Торков е едноличен притежател и шеф. Други съдружници няма.

Снимка: bTV

„ Има детайли на машинация. Съществува едно юридическо лице и ние на процедура не знаем кой го е подписал тоя контракт. Има и клаузи в контракта, които са неуместни. Фактът, че те не са получили или няма да получат видеоматериал или ще получат фалшив материал, това е непозволеното увреждане, което се допуска, в случай че той го опровергае “, изяснява юрист Божидар Терзийски.

Професионалните сватбени сътрудници поучават, макар еуфорията младоженците да внимават на кого се доверяват.

Майката на мъжа споделя, че неговото тяло е попаднало в прегръдката на Исус

„ Най- значимото нещо е да имат предложен човек. Когато имат подобен човек, който е работил с техен прочут или другар, сигурността е една концепция по-голяма. Ако нямат предложен човек, да разпитат за него сътрудника си, диджея или някой различен подизпълнител. Следващата стъпка е договорът – би трябвало да има контракт като доста хора, просто го подписват и като видят контракт се успокояват. Много компании съществуват единствено на хартия, само че ги няма в комерсиалния указател. От там нататък би трябвало да се четат и ревюта “, предлага сватбеният сътрудник Галя Крайчева.

Двойките останали без видеозапис от сватбите си не чакат да получат парите си назад. Искат обаче да предпазят бъдещите клиенти.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР