Видео, в което момичета в тийнейджърска възраст от Варна се

...
Видео, в което момичета в тийнейджърска възраст от Варна се
Коментари Харесай

Има ли нова мода учениците да решават проблемите си с бой?

Видео, в което девойки в тийнейджърска възраст от Варна се бият в центъра на града, а други възпитаници ги приветстват, за следващ път повдигна въпроса за експанзията в учебно заведение. Има ли нова “мода ” за решение на проблемите измежду подрастващите и в действителност ли в обществените мрежи се провеждат боеве?

Варна

Това е следващото видео, в което персонален проблем сред възпитаници се трансформира в обществен пердах. Макар и да не са метод за справяне с проблемите, боеве в учебно заведение постоянно е имало. Новото през днешния ден е, че те се снимат и по-късно посредством обществените мрежи видеото може да се употребява за изнудване.
Въобще не е хубаво, тъй като засрамват другите и просто не е хубаво. - ти качвал ли си в обществените мрежи такива неща, които знаеш, че някой ще пострада от това или пък ще се почувства зле? - Никога. - А познаваш ли такива хора? - Да, доста. - Какво ги стимулира? - Хората да ги познават, какъв брой са известни и по този начин нататък.
Когато клипчето се качи в интернет, то се гледа от хиляди. Когато медиите го подемат, стига до милиони фенове. Според учебни педагози и психолози, това води само до стигматизиране на съответните участници, само че не и до решение на казуса с експанзията.
Има боеве за пари – както за момчета, по този начин и за девойки. - Как се провеждат тези боеве? - Примерно става нещо, по коридорите се блъскат рамо в рамо, приказват си някакви неща и уреждат боеве, което съгласно мен няма никакъв смисъл. - А къде ги провеждат? Вярно ли е, че има Facebook групи, в които се вършат? - Да, има Facebook групи. Аз съм бил канен в тях, обаче не желая да се греша в такива неща. За мен това е изтребване на комплекси просто. Виждал съм няколко пъти, по принцип е повече за момчета или за фотоси – За фотоси? - Да, примерно има някакви грозни фотоси у тях, дето не са ги изтрили или са ги качили или нещо такова. - Тоест едната изнудва другата, че ще разгласява нещо в обществените мрежи. - Точно по този начин. Тези хора за мен нямат бъдеще. Щом боят е метода за решение на техните проблеми за напред не знам по какъв начин ще се оправят.
Момичетата, които се бият във видеото са били приятелки. От багра са минали няколко седмици, а техни преподаватели твърдят, че и с двете се работи. Според психолози в подобен миг е значимо да се стигне до корена на казуса, а децата, взели участие в сбиването да схванат, че са позволили поправима неточност.

Пробационните стратегии не постоянно работят, а слагането на участниците в светлината на прожекторите доста постоянно се оказва пагубна за бъдещето им. Единственото решение на казуса е родители и учители да стартират да работят дружно, с цел да опознаят по-добре децата, фирмите в които попадат и проблемите, с които се сблъскват всекидневно, а не знаят по какъв начин да разрешат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР