Видео, представящо бомбено нападение над Париж, бе публикувано по-рано този

...
Видео, представящо бомбено нападение над Париж, бе публикувано по-рано този
Коментари Харесай

Бомбардират Париж?! Кой и защо изправи косите на французите

Видео, представящо бомбено нахлуване над Париж, бе оповестено по-рано този месец от уеб страниците на украински ведомства и на интернет страниците на френски медии и обществени мрежи, напомня в. "Монд ".

Кадрите демонстрираха по какъв начин момиче се снима на фона на Айфеловата кула, когато ненадейно тя е бомбардирана и изумена и над нея стартира да се издига пушек. После детонации отекват и в други елементи на Париж, чуват се сирени, виждат се бомбардировач, който пуска бомба по жилищна постройка, и кооперации в пламъци на фона на детски рев и крясъци на паникьосани възрастни.

Видеото приключваше с обръщение на британски: "Представете си, че това може да се случи в друга европейска столица " и с апел на украинския президент Володимир Зеленски: "Затворете небето над Украйна или ни дайте повече водачи. Ако ние паднем, вие също ще паднете ".

Само в уеб страницата на украинския парламент видеото бе забелязано два милиона пъти, а във Франция то провокира и шок и възмутени мнения.

"Монд " съумя да се свърже със основателя на клипа, който е французинът, живеещ в Киев, Олиас Барко. Той е и сценарист и продуцент по специалност. Пред френското издание той споделя, че е извел жена си и децата си от Украйна и към този момент самият той се намира в западната част на страната. На първо време не е желал да се дава публичност, че той е основател на видеото, с цел да остави фрагментите да приказват сами. Но когато мълвата почнала да се носи, че той е основателят на видеото, той решил да излезе под светлината на прожекторите. Пред френското издание Барко споделя, че е желал да провокира "електрошок " за Запада с видеото.

"Това не беше поръчка от украинското държавно управление ", акцентира той. "Това е нещо, което желаех самичък да направя, дружно с продуцента Жан-Клод Леви, с цел да предизвикам електрошок за Запада. Според мен ние се намираме в Трета международна война и този спор ще стане всеобщ ", споделя режисьорът и добавя, че видеото му не е било агитация, а предизвестие.

Барко прибавя, че за реализацията на видеото, снимано в Париж и осъществено в Украйна, е разчитал на съдействието на огромна френска компания, профилирана в специфичните резултати. Той не желае да загатва името й, нито имената на другите хора, с които е работил, тъй като против него към този момент са отправени закани. "Никой не ни е платил, никой не ни е финансирал ", акцентира Барко.

❗️ close the sky over Ukraine!
— Defence of Ukraine (@DefenceU)
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР