Видео от визитата на руския президент Владимир Путин в Пекин

...
Видео от визитата на руския президент Владимир Путин в Пекин
Коментари Харесай

Носи ли Путин ядреното си куфарче в Пекин?

Видео от визитата на съветския президент Владимир Путин в Пекин демонстрира рядко попадащите в обектива чиновници, които носят така наречен нуклеарно куфарче, написа Ройтерс.

След срещата с китайския президент Си Дзинпин, Путин беше сниман да върви към друга среща, заобиколен от защита и следван от двама съветски военноморски офицери в униформи, всеки носещ куфарче.

Руското нуклеарно куфарче, известено като „ Чегет “ (името на връх от Кавказките планини), обичайно се носи от военноморски офицер и постоянно е до президента, само че рядко бива заснеман.

„ Има избрани куфари, без които не е цялостно пътуването на Путин “, декларират кореспондентите на държавната осведомителна организация РИА в Кремъл в обява в Telegram под фрагментите.

В различен клип Путин излиза от среща в Пекин с военноморските офицери, още веднъж снимани единствено на няколко крачки от Путин, който се усмихва, до момента в който слиза по стълбите.

Американският президент също има сходно устройство, известно като „ нуклеарна футболна топка “. Става въпрос за чанта, в която се съхраняват кодове, които водачът на Съединени американски щати би трябвало да употребява за разпореждането на нуклеарна офанзива, ако не се намира в Белия дом.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР