Екстремните горещини струват на САЩ 100 милиарда долара годишно, казват изследователи

...
Видът екстремни горещини, изгарящи САЩ това лято, не е просто
Коментари Харесай

Видът екстремни горещини, изгарящи САЩ това лято, не е просто неудобен – той също прави работниците по-малко продуктивни и струва на САЩ милиарди долари икономически загуби дейност.

Трудоемките професии на открито са най-изложени на инвалидизиращите ефекти от високите температури, докато прекомерната топлина може също да увреди когнитивните способности на работниците, показва изследване. Такова време може да увеличи отсъствията от работа и да накара работниците да напуснат по-рано, намалявайки броя на часовете, прекарани на работа, според проучване от 2023 г. на китайски изследователи.

Излагането на температури над 85° по Фаренхайт води работниците до намаляват работните си дни средно с един час в сравнение с времето, когато температурите на въздуха са 76–80°F, показва отделно проучване. И тъй като изменението на климата води до по-екстремно време, загубите на производителност се очаква да се засилят с течение на времето, предупреждават експерти.

Репортерът на New York Times Корал Дейвънпорт каза пред CBS News. Когато работниците са уморени и производителността им спада, техните работодатели понасят удари, докато може да има други рискове.

„Медицинските изследователи знаят от десетилетия, че когато работниците са изложени на висока топлина — над 85 градуса, над 95 градуса - че е по-вероятно да правят грешки, да имат наранявания, да работят по-бавно", каза Дейвънпорт. „Но нещо, което икономическите изследователи току-що започнаха да обединяват, е, че това наистина има голямо въздействие върху цялата икономика поради тези причини.“

Скорошно проучване на изследователи от фондация Adrienne Arsht-Rockefeller Resilience Центърът изчисли, че високата топлина струва на САЩ 100 милиарда долара годишно в намалена производителност, цифра, която се очаква да се удвои до 2030 г. Такива плашещи цифри изключват свързаните удари от фактори, включително намаляване на туризма и нарастващи разходи за здраве и енергия.

Работодателите също трябва да направят скъпи инвестиции, за да коригират бизнеса си, за да отчетат нарастващото съдържание на живак, включително в климатичните инсталации. Това може да окаже особено влияние върху малките и средните предприятия.

„Това лесно е инвестиция от няколко милиона долара и това не е инвестиция, която много работодатели смятат, че могат да направят“, каза Дейвънпорт.

Федералната администрация по безопасност и здраве при работа работи върху разработването на набор от национални стандарти, които ще въведат защити за работниците, изложени на топлина. Някои бизнес групи се противопоставиха на усилията, като се позоваха на разходите за подобни коригиращи мерки.

„Вероятно ще включва неща като задължителна почивка, задължителна вода, потенциално изискване някои работодатели да инсталират климатик“, каза Дейвънпорт. „И вече много бизнес групи се обявиха срещу това и казаха: „Това ще бъде твърде много, това може да наложи големи разходи на бизнеса.“ Така че този дебат се провежда."

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР