Вгледайте се в небето през следващите дни и може би

...
Вгледайте се в небето през следващите дни и може би
Коментари Харесай

Кога ще можете да видите Луната в сиянието на Да Винчи

Вгледайте се в небето през идващите дни и може би ще зърнете сиянието на Да Винчи . Това е събитие, което може да се случи към залез слънце, когато полумесецът е на хоризонта, само че се виждат очертанията на цялостната Луна, заяви Си Ен Ен.

Сиянието на Да Винчи е постоянно срещано събитие и е елементарно да се види, споделя Кристин Шупла, управител по научните действия в Лунния и планетарен институт в Хюстън. Но в миналото появяването му е била неразгадаема мистерия.

Какво провокира този нереален резултат на пълнолунието , именуван от време на време " остарялата Луна в обятията на новата ", е бил античен въпрос, осветен от Леонардо да Винчи, съгласно НАСА. А отговорът е светлината, която се отразява от Земята върху Луната.

Различавайки се от слънчевата светлина, земното зарево се отнася до светлината от Слънцето, отразена от Земята даже откакто Слънцето залезе, споделят от НАСА. Светлината на Земята е към 50 пъти по-ярка от светлината от цялостна Луна.

Когато Леонардо изрича тази доктрина, Коперник към момента не е разгласил теорията, че Земята се върти към Слънцето . Но с помощта на художественото схващане за светлината и сянката и на инженерното схващане за геометрията Леонардо е съумял да откри от кое място идва пепелявото зарево към Луната, споделят от НАСА.

Леонардо е бил прав за това, че Земята отразява светлината, тъй че може да се види очертанието на Луната, само че астронавтите от " Аполо 11 " през 1969 година научават повече. Когато астронавтите се вгледали в Земята, светлината не се отразявала от океаните, както считал Леонардо, а от облаците, споделиха от НАСА.

Всеки, който има аспект към Луната , ще може да види сиянието на Да Винчи, само че изискванията би трябвало да са подобаващи, с цел да се случи това, споделя Шупла.

" Най-лесно е да се види по време на възходящ или намаляващ полумесец. Ще ви е належащо ясно небе, с цел да видите Луната, само че елементи от Земята би трябвало да са задоволително облачни, с цел да отразяват задоволително количество светлина върху Луната ", съобщи Шупла.

" Наблюдателите на небето би трябвало да търсят бананообразния полумесец вечер към залез слънце и да се опитат да видят останалата част от Луната, едва осветена ", добави Шупла. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР