ВЕЦ Бебреш (снимката е архивна) [Риболовен клуб ``Балканка``] Докато светът

...
ВЕЦ Бебреш (снимката е архивна) [Риболовен клуб ``Балканка``] Докато светът
Коментари Харесай

Вечерни новини: Проверка на ботевградска ВЕЦ на Валентин Златев, нова вълна сирийски бежанци

ВЕЦ " Бебреш " (снимката е архивна)

[Риболовен клуб ``Балканка``] Докато светът следи звучащото като сюжет на филм бягство в Ливан на някогашния ръководител на борда на Renault-Nissan Карлос Гон, в първия работен ден на 2020 година българската публика се забавляваше с надалеч по-битова драма. В нея участници са кметът на Симитли Апостол Апостолов, синът му Стефан Апостолов, който е и народен представител от ГЕРБ, и създателят на строителната компания " Агромах " (сега " Грома холд " ) Методи Бачев. Тримата са в центъра на сборичкване в новогодишната нощ. Кметът твърди, че Бачев го е нападнал, откакто му е направил забележка поради пиратки, а версията на предприемача е, че по него била хвърлена " с неповторима завист " бутилка шампанско. На публикуван видеозапис от случката в действителност се вижда човек, който мята бутилка. Според районната прокуратура към момента тече инспекция и не е ясно има ли осъществено закононарушение.

Междувременно Министерство на вътрешните работи заяви за полицейска акция в Плевен, която е обвързвана със депозиране на боклуци на площадка в индустриалната зона на града. Според изнесената публична информация става дума за боклуци (от метал, дърво, пластмаса и хартия), които най-вероятно са импортирани от Италия. " Предстои изпращане на питане до италианските управляващи дали тези боклуци са свързани с следствие в Италия, както и превод на фирмена документи " се споделя в известието на Министерство на вътрешните работи. Преди няколко седмици италианските управляващи оповестиха, че са открили противозаконен експорт на боклуци от Италия за България.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Обиколките на премиера Бойко Борисов из страната не престават и през новата година, като в първото за 2020 година видео във фейсбук профила му беше показана реновираната с държавни пари Софийска духовна семинария.
От началото на годината в историята отива името Холандия. Властите оповестиха, че страната към този момент публично се споделя Нидерландия, а държавното управление се надява, че по този начин страната ще успее да се сбогува с имиджа си на място, свързвано с опиати и проституция.

ТРИ Пожарна охрана ТРИ
Най-важните вести от уикенда в три фрази

Държавата ще ревизира Водноелектрическа централа на Валентин Златев поради водата на Ботевград

След среща с кмета на Ботевград Иван Гавалюгов министър председателят Бойко Борисов разпореди на министъра на земеделието и храните Десислава Танева да ревизира активността на Водноелектрическа централа " Бебреш " , за която има подозрения, че е източила непозволено част от водата в едноименния язовир. Краен притежател на оборудването по думите на Гавалюгов е компанията " Агрохолд ", която е на досегашния шеф на " Лукойл " Валентин Златев . Към момента наличният размер на язовир " Бебреш " подсигурява водоснабдяването на града за не повече от 4 месеца .

Близо 250 хиляди сирийци бягат от съветските бомбардировки към Турция

Близо 250 хиляди души бягат от сирийската провинция Идлиб към Турция и Анкара се пробва да им попречи да пресекат границата , заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган. Това е последният регион в Сирия, следен от съперници на режима на Башар ал Асад. Основната причина са въздушните удари , нанесени от съветски и сирийски самолети , в това число против цивилен цели. И американският президент Доналд Тръмп, и турският президент упрекнаха Русия, Сирия и Иран в предизвикването на следващата бежанска вълна и предизвестиха да се спрат офанзивите против цивилни.

В Австрия консерваторите на Курц ще ръководят дружно със Зелените

Австрийският президент Александър ван дер Белен (вляво) и канцлерът Себастиан Курц

[Reuters]
Себастиан Курц, водач на консервативната Австрийска национална партия (АНП) и Вернер Коглер, който е отпред на лявата групировка Зелените, подписаха съглашение за съставянето на държавна коалиция. Преговорите продължиха няколко месеца , като към този момент е ясно, че АНП ще поеме новото министерство на труда и фамилните въпроси, а Зелените - правосъдното ведомство. Ще бъде основано ново министерство на интеграцията, а на левите сътрудници ще бъде обещано суперминистерството , което ще дава отговор за околната среда, превоза, инфраструктурата, енергетиката и нововъведенията. Това ще бъде първото държавно управление на Австрия сред консерватори и Зелени на федерално равнище .

НЕЩО ИНТЕРЕСНО

AI диагностицира рак на гърдата по-добре от експертите

Изкуственият разсъдък (AI) към този момент се оправя по-добре от лекарите с диагностиката на рака на гърдата, демонстрира изследване, оповестено в Nature и представено от новинарските организации. В него логаритъм, основан от Гугъл Health, е подготвен от учени от Imperial College London да разчита рентгенови фотоси. Той се е справил по-добре от всеки от един от общо шестима радиолози и е бил на същото равнище като екип от двама лекари.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР