ВЕЦ Бебреш“ е работил само 14 дни през последната година

...
ВЕЦ Бебреш“ е работил само 14 дни през последната година
Коментари Харесай

Валентин Златев: Смешно е да се твърди, че язовир може да се източи за 14 дни

ВЕЦ „ Бебреш “ е работил единствено 14 дни през последната година и няма по какъв начин да е виновен за източването на язовира, който обезпечава водоподаването за Ботевград. Това разгласи пред БТВ предприемачът Валентин Златев, наследник на притежателя на ВЕЦ-а – Васил Златев, в отговор на обвиняванията на кмета на Ботевград Иван Гавалюгов, съобщи БГНЕС.

По думите му язовирът съвсем не работи през последните две години. „ Смешно е да се твърди, че един язовир може да бъде източен за 14 дни. Така или другояче прокуратурата и ДАНС ще извършат инспекция, в случай че те открият нарушаване, дано понесат отговорност отговорните “, разяснява предприемачът.

Златев разгласи, че издигнатият през 1977 година язовир „ Бебреш “ не е бил предопределен за питейните потребности на града, а за напоителни и промишлени потребности. Ботевград бил лицензиран да добива питейна вода от 28 водоизточника.

„ Тези 28 източниха обаче в този момент не работят. Въпросът е кой по кое време ги е унищожил и кой по кое време е подписал документа единственият източник на питейна вода да е бент. „ Бебреш “, разяснява предприемачът.

По думите му измежду аргументите за офанзивите на кмета Гавалюгов към семейство Златеви са, че той желае да се къпе в националната обич като бори богатите и съумелите, желае и да отклони вниманието от инспекциите за спор на ползи.

Валентин Златев съобщи, че на територията на Ботевград работи проведена незаконна група, която краде от водата, и с деяние или безучастие кметът ги подкрепя. „ От популацията ВиК събира пари за 9 млн. кубика вода, а заплаща на страната единствено 2,5 млн. куб. м вода, останалите пари са присвоени “, твърди още Златев.

Бизнесменът сподели, че в случай че не било уважението към татко му, би разрушил Топлоелектрическа централа „ Бебреш “, защото загубата няма да е огромна.

Той отхвърли да разяснява за какво от общоприет шеф на „ Лукойл България “ беше намален до ръководител на Надзорния съвет на компанията.

На въпроса какви са връзките му с премиера Бойко Борисов Златев попита за какво би трябвало да има някакви специфични връзки с него. Уточни, че в никакъв случай не би играл карти или различен спорт с Борисов, тъй като той не умеел да губи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР