Ветровито и топло ще бъде и днес, но с повече

...
Ветровито и топло ще бъде и днес, но с повече
Коментари Харесай

Ветровито и топло ще бъде в неделя, но с повече облаци

Ветровито и топло ще бъде и през днешния ден, само че с повече облаци . До края на деня вятърът ще отслабне, само че ще стане по-хладен.

И през днешния ден към момента е в действие жълтия код за мощен и плевел вятър от юг-югозапад в областите Монтана, Враца, София-област и София-град.

Очаква се в неделя поривите да доближават до 70-90 километра в час

Днес ще се задържи топло. Облачността над страната ще е променлива, само че ще остане съвсем без превалявания. Ще продължи да духа до сдържан, тук-там северно от планините краткотрайно мощен южен вятър, който след обяд ще отслабне.

С по-хладния вятър ще стартира и понижаването на температурите. Максималните ще бъдат най-вече сред 26 и 31 градуса.

„ Сега му е времето да се излиза на открито, можеш да хванеш и загар в градски условия “, сподели климатологът професор Рачев

Над Черноморието преди обяд облачността ще е забележителна, само че след обяд ще намалее до най-вече слънчево време. Ще продължи да духа слаб и сдържан южен вятър. Максималните температури там ще са 22-26 градуса. Температурата на морската вода е 16-21 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Снимка: bTV

В неделя над планините облачността ще е променлива, съвсем без превалявания. Ще духа мощен и плевел югозападен вятър, който след обяд ще стартира да отслабва.  

Следобед обаче вятърът ще отслабне

В началото на новата седмица температурите ще бъдат по-ниски от тези, които имахме през почивните дни, само че към момента ще останат по-високи от нормалните за месеца. Очакват ни и доста слънчеви часове, в случай че има превалявания, те ще бъдат краткотрайни и на малко места.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР